Η Νομική Σχολή του ΑΠΘ αναγορεύει την ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε Επίτιμη Διδάκτορα

Αναγόρευση της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου σε Επίτιμη Διδάκτορα από τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ

Η Νομική Σχολή του ΑΠΘ θα αναγορεύσει την Α.Ε. την Προέδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε Επίτιμη Διδάκτορα,

την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021 και ώρα 19:00.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων, λόγω των περιοστικών μέτρων και θα μεταδοθεί ζωντανά.
Ο σύνδεσμος παρακολούθησης θα ανακοινωθεί σύντομα.


Κατερίνα Ν. Σακελλαροπούλου

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1956. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών το 1978 και διορίστηκε εισηγητής στο Συμβούλιο της Επικρατείας το 1982. Το 1988 προήχθη σε Πάρεδρο και το 2000 σε Σύμβουλο. Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής της άδειας παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα δημοσίου δικαίου στη Γαλλία, στο Πανεπιστήμιο Paris II. Το 2015 προήχθη σε Αντιπρόεδρο και το 2018 επελέγη Πρόεδρος του Δικαστηρίου, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τον Φεβρουάριο του 2020. Διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Δικαστηρίου και Πρόεδρος της Εταιρείας Δικαίου του Περιβάλλοντος, ενώ δίδαξε για πολλά χρόνια στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών. Έχει συγγράψει σειρά άρθρων και μελετών σχετικών ιδίως με ζητήματα συνταγματικού δικαίου και δικαίου του περιβάλλοντος. Στις 22 Ιανουαρίου 2020 εξελέγη από την Βουλή των Ελλήνων Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ορκίστηκε στις 13 Μαρτίου 2020.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr