ΑΠΘ: Η αμερικανική πολιτική σκηνή και οι διατλαντικές σχέσεις μετά τις εκλογές του 2020

ΑΠΘ: Η αμερικανική πολιτική σκηνή και οι διατλαντικές σχέσεις μετά τις εκλογές του 2020

Το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα (The University of Alabama) διοργανώνουν διήμερο Διεθνές Συνέδριο, με θέμα την πολιτική σκηνή στις ΗΠΑ και τις ευρωατλαντικές σχέσεις μετά τις αμερικανικές εκλογές του 2020. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021 και ώρες 18.00 με 21.00.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στόχος του Συνεδρίου είναι να εξετάσει τις κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές επιπτώσεις που επέφεραν οι εκλογές του Νοεμβρίου του 2020 στις ΗΠΑ, τη νέα σχέση που φαίνεται να διαμορφώνεται μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης αλλά και, ειδικότερα, τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.


Οι εισηγητές, πανεπιστημιακοί και διπλωμάτες από τις δύο χώρες, θα αναλύσουν τα μεγάλα πολιτικά και συνταγματικά ζητήματα που αναδείχθηκαν τα τελευταία χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες, από τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και τα φυλετικά ζητήματα, έως τη λειτουργία των θεσμών στη χώρα.

Οι εισηγήσεις θα εξετάσουν κατά πόσο η διοίκηση Biden επιδιώκει ευρείες συναινέσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, από την κλιματική αλλαγή και τον μελλοντικό ρόλο του ΝΑΤΟ έως τη συνεργασία μεταξύ των κρατών του δυτικού κόσμου και τους νέους εμπορικούς συσχετισμούς που αναδύονται.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα μεταδίδονται ζωντανά στο YouTube. Ο σύνδεσμος είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου: http://uselections2020.polsci.auth.gr/

Η γλώσσα του Συνεδρίου είναι η αγγλική.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr