ΚΙΠΑΝ: Για την επιδρομή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

ΚΙΠΑΝ: Για την επιδρομή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Η επιδρομή στις (7/4)  από μέλη περιθωριακής ομάδας στο γραφείο καθηγήτριας του ΑΠΘ και η στοχοποίηση της συναδέλφου με απειλές και ύβρεις, με πρόσχημα την αντίδραση στην κυβέρνηση και τον πρόσφατο νόμο, είναι ενέργειες που πλήττουν βάναυσα την ελευθερία της έκφρασης. Από την ίδια ή ιδεολογικά όμορη ομάδα έγιναν αποδέκτες τραμπουκισμών πρόσφατα στο ΑΠΘ και αριστερές φοιτητικές παρατάξεις. 

Η ΚΙΠΑΝ δηλώνει τη συμπαράστασή της στη συνάδελφο, όπως και σε κάθε μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας που έγινε θύμα ιδεοληπτικών και μισαλλόδοξων ομάδων οι οποίες δρουν στα πανεπιστήμια. 


Η ΚΙΠΑΝ διακηρύσσει απερίφραστα ότι ιδέες και πρακτικές επιβολής, όπως και οι φορείς τους, δεν έχουν θέση στα ιδρύματα καθώς υπονομεύουν τον πανεπιστημιακό θεσμό και τη λειτουργία του, που οφείλει να κατοχυρώνει την ελευθερία στη διδασκαλία, στην έρευνα και στην έκφραση των απόψεων.

Πέρα από την αυτονόητη φραστική καταδίκη της δράσης τους, η πανεπιστημιακή κοινότητα πρέπει να υψώσει τείχος στις αθλιότητες και τις αυθαιρεσίες, και να διαφυλάσσει έμπρακτα τις ακαδημαϊκές ελευθερίες και τα συνταγματικά δικαιώματα, με τη συνδρομή των αρχών του πανεπιστημίου και της πολιτείας. 

Είναι ανεπίτρεπτη η ανοχή και ατιμωρησία για αντιδημοκρατικές ενέργειες, που αποθρασύνει τους δράστες, δυσφημεί θεμιτές πράξεις διαμαρτυρίας, παράγει ένα κλίμα ανομίας  και καλλιεργεί ολοκληρωτικές αντιλήψεις μέσα στο ίδιο το πανεπιστήμιο.

ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ της
ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr