"Οι φοιτητές έξω για μάθημα και η αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια"

"Οι φοιτητές έξω για μάθημα και η αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια"

Δια ζώσης διάλεξη, όπως οι ίδιοι τη χαρακτηρίζουν, στο γρασίδι της Φιλοσοφικής, πραγματοποίησαν φοιτητές του ΑΠΘ, υπό την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης μετά την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης της πρυτανείας.

Την Παρασκευή, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης είχε δύο εικόνες. Από τη μία, οι αστυνομικές δυνάμεις γύρω από την Πρυτανεία, και από την άλλη, φοιτητές της Νομικής έκαναν μετά από έναν χρόνο ένα συμβολικό μάθημα «μέσα» στο Πανεπιστήμιο, στα γρασίδια της Φιλοσοφικής. Ο υποψήφιος διδάκτορας της Νομικής, Δημήτρης Νταφόπουλος, παρέδωσε μία διάλεξη πάνω σε πολύ βασικές έννοιες του Ποινικού Δικαίου, με τη δράση αυτή μάλιστα να δίνει για πρώτη φορά σε πρωτοετείς την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα μάθημα δια ζώσης.


Η διάλεξη είχε θέμα «Εισαγωγή στο Ποινικό Δίκαιο & στη Θεωρία της Ποινής» και, όπως αναφέρουν οι φοιτητές, μέσω της διάλεξης «στείλαμε το μήνυμα πως το πανεπιστήμιο ανήκει στους φοιτητές και τις ανάγκες τους».

Παράλληλα, οι φοιτητές κατήγγειλαν την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου, δίπλα στα γρασίδια φιλοσοφικής όπου διεξαγόταν η διάλεξη. «Τους κάναμε ξεκάθαρο: δεν έχουν θέση στις σχολές μας!» αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση και προσθέτουν: «Η πολύμορφη δραστηριότητα, η ζωντανή παρουσία των φοιτητών είναι που μπορεί να εμποδίσει στη πράξη την εφαρμογή του νέου απαράδεκτου νόμου Κεραμεως – Χρυσοχοΐδη, είναι αυτή που απαντάει στη καταστολή. Συνεχίζουμε τη πλούσια δραστηριότητα των συλλόγων! Επιστρέφουμε στα πανεπιστήμια μας».

Να σημειωθεί πως η διάλεξη διοργανώθηκε μετά από σχετική απόφαση του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής.

H διάλεξη, με τίτλο «Εισαγωγή στο Ποινικό Δίκαιο & στη Θεωρία της Ποινής» πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της καμπάνιας Φοιτητικών Συλλόγων «1 χρόνος κλειστά Πανεπιστήμια – Ως εδώ» και με το αίτημα «να γίνουμε φοιτητές ξανά».

«Το ΑΠΘ βρίσκεται υπό αστυνομική κατάλήψη, υπό συνεχή αστυνομική πολιορκία, με φοιτητές και καθηγητές σε έξωση» κατήγγειλαν καθηγητές και καθηγήτριες της «Συσπείρωσης Πανεπιστημιακών» που παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου απέναντι από το ΑΠΘ.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

Επεκτείνονται μέχρι τις (22 Μαρτίου) τα μέτρα - Τι θα ισχύσει για Πανεπιστήμια, Κολλέγια, ΙΕΚ, ΑΕΝ & Φροντιστήρια

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr