Διαμαρτυρία φοιτητών στο ΑΠΘ ενάντια στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία φοιτητών ενάντια στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία (ΦΩΤΟ)

Σήμερα Τρίτη 8 Δεκεμβρίου το μεσημέρι, έξω από τη φοιτητική λέσχη του Α.Π.Θ., πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση-παρέμβαση από ομάδα φοιτητών ενάντια στη ρύθμιση της κυβέρνησης που προωθεί τη δημιουργία Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Η εν λόγω ρύθμιση, που παρουσιάζεται επίσημα σήμερα από την Κεραμέως στους Πρυτάνεις, έρχεται να εντείνει τη φασιστικοποίηση και την καταστολή κατακόρυφα με αστυνομία μέσα στις σχολές, πειθαρχικά για όσους αγωνίζονται, ποινές διαγραφών, ελέγχους εισόδου στα ιδρύματα, περιφράξεις γύρω από αυτά.


Στη συγκέντρωση/παρέμβαση συμμετείχαν περίπου τριάντα φοιτητές, ενώ μοιράστηκαν προκηρύξεις σε πολλές δεκάδες φοιτητές που διέρχονταν από το σημείο. Διοργανώθηκε μέσω συντονισμού και συνεννόησης των δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς που παρεμβαίνουν στα Πανεπιστήμια, κατόπιν πρότασης των Αγωνιστικών Κινήσεων. Υπήρξαν τρία πανό: ένα το οποίο υπογραφόταν από ορισμένους φοιτητικούς συλλόγους, πανό που ανέρτησε η νΚΑ, ενώ με πανό συμμετείχαν και οι Αγωνιστικές Κινήσεις.

Πέρα από τα γνωστά συνθήματα σε σχέση με το Άσυλο, προστέθηκαν τα παρακάτω:

  • Έξω απ' τις σχολές μας η αστυνομία/Κάτω η κρατική τρομοκρατία
  • Δεν είναι προστασία, είναι καταστολή/Το σχέδιο Κεραμέως να αποσυρθεί
  • Ακούστε καλά τι λεν’ οι φοιτητές/Ούτε αστυνομία ούτε διαγραφές

Η συγκέντρωση αυτή εξέφραζε ταυτόχρονα αλληλεγγύη στους συλληφθέντες της 6/12 που προστέθηκαν σε εκείνους της 17/11 και όχι μόνο. Ήταν επίσης βήμα στην κατεύθυνση που αποτελεί τη μόνη διέξοδο: συνέχιση και μαζικοποίηση της πάλης για υγεία, δικαιώματα και ελευθερίες, κόντρα στην καταστολή».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr