Νέος κύκλος Δωρεάν μαθημάτων προγραμματισμού σε αρχάριους από το ΑΠΘ

Νέος κύκλος Δωρεάν μαθημάτων προγραμματισμού σε αρχάριους από το ΑΠΘ

Αριστοτέλειο Παν. Θεσσαλονίκης: «Προγραμματισμός σε Python για μη-Προγραμματιστές» είναι ο τίτλος του επόμενου κύκλου δωρεάν και ανοιχτών διαδικτυακών μαθημάτων που προσφέρει το Εργαστήριο Λογισμικού και Διαδραστικών Τεχνολογιών του Τμήματος Πληροφορικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). 

Εμπλούτισε το βιογραφικό σου με 1 ECTS επιπλέον.


Τον επόμενο κύκλο του ανοικτού μαθήματος στο διαδίκτυο με τίτλο «Προγραμματισμός σε Python για μη-Προγραμματιστές» προσφέρει το Εργαστήριο Λογισμικού και Διαδραστικών Τεχνολογιών (http://switch.csd.auth.gr/) του Τμήματος Πληροφορικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του ΑΠΘ στο ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενο έργο «colMOOC».

Το μάθημα απευθύνεται σε φοιτητές/φοιτήτριες, ερευνητές/ερευνήτριες, επιστήμονες που δεν είναι επαγγελματίες προγραμματιστές, αλλά ενδιαφέρονται να κατανοήσουν βασικές έννοιες υπολογιστικής σκέψης και να γράφουν κώδικα σε γλώσσα Python.

Το μάθημα ξεκινά «από το μηδέν», σκοπεύει, δηλαδή, να είναι χρήσιμο σε κάθε αρχάριο/αρχάρια ανεξάρτητα από το υπόβαθρο γνώσεων προγραμματισμού που έχει και την επιστημονική περιοχή στην οποία σπουδάζει ή εργάζεται.

Το μάθημα θα προσφερθεί αποκλειστικά στο διαδίκτυο με τη μορφή MOOC (Massive Open Online Course) από την τεχνολογική πλατφόρμα της GUNet και θα είναι δωρεάν. Ημερομηνία έναρξης του μαθήματος είναι η 16η Νοεμβρίου 2020.

Για περισσότερες πληροφορίες και προεγγραφές οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες μπορούν να επισκεφθούν τη σελίδα του μαθήματος: https://colmooc.gunet.gr/info/?course=COLMOOC116

  • Έναρξη Μαθήματος: 16/11/2020
  • Διάρκεια Μαθήματος: 5 εβδομάδες
  • Φόρτος Μαθήματος: 6 ώρες / εβδομάδα (Σύνολο: 5 εβδ. x 6 ώρες = 30 | 1 ECTS)
  • Κόστος Συμμετοχής: ΔΩΡΕΑΝ
  • Περίοδος εγγραφών: 19/10/2020 - 22/11/2020
  • Βεβαίωση: Ναι - Δωρεάν

Πατήστε ΕΔΩ για Δωρεάν Εγγραφή στο μάθημα.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr