Ολοκλήρωση Εγγραφών στο ΑΠΘ (ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ)

Διαδικασία ολοκλήρωσης εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών στο ΑΠΘ

Ολοκλήρωση Εγγραφών: Τα «Φοιτητικά Νέα» σας παρουσιάζουν τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι πρωτοετείς φοιτητές 2020-2021 του ΑΠΘ  για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

  • Την ενημερωτική σελίδα των φοιτητών του ΑΠΘ μπορείτε να την δείτε εδώ.

Πώς θα γίνουν στο ΑΠΘ τα μαθήματα του Χειμερινού Εξαμήνου


1ο Βήμα: Την περίοδο 22-29 Σεπτεμβρίου 2020 οι φοιτητές/φοιτήτριες θα εγγραφούν ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, εισάγοντας τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου.

2ο Βήμα: Μετά τη λήξη αυτής της περιόδου, θα λάβουν από το ΑΠΘ ένα μήνυμα που θα τους καλεί να καταχωρήσουν -σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα- τα στοιχεία τους στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΑΠΘ (https://register.auth.gr/).

3ο Βήμα: Για τον έλεγχο ταυτοπροσωπίας και την ολοκλήρωση της εγγραφής τους, θα υπάρξει νεότερη διευκρινιστική ανακοίνωση, λόγω  των μέτρων που λαμβάνονται για την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.

4ο Βήμα: Μετά την εγγραφή τους, θα λάβουν ένα SMS με κωδικό (one-time password) για να ενεργοποιήσουν τη  φοιτητική τους ιδιότητα και να αποκτήσουν ιδρυματικό λογαριασμό και πρόσβαση σε μια σειρά υπηρεσιών και παροχών, όπως η έκδοση ακαδημαϊκής ταυτότητας και κάρτας σίτισης, πρόσβαση σε Online Βιβλιοθήκες και πολλές ακαδημαϊκές υπηρεσίες.

Τα μαθήματα σε όλα τα Τμήματα ξεκινούν την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου. Ο τρόπος διδασκαλίας των μαθημάτων και των εργαστηρίων, καθώς και το σχετικό ωρολόγιο πρόγραμμα θα ανακοινωθούν από τις Γραμματείες των Τμημάτων. Για περισσότερες πληροφορίες συντονιστείτε στην ενημερωτική σελίδα των φοιτητών του ΑΠΘ (μπορείτε να την δείτε εδώ).

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το ΑΠΘ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr