Συμμετοχή φοιτητικών συλλόγων στο συλλαλητήριο ενόψει ΔΕΘ

Συμμετοχή φοιτητικών συλλόγων στο συλλαλητήριο ενόψει ΔΕΘ

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο των εργατικών σωματείων και συνδικάτων, το Σάββατο 12 Σεπτέμβρη στις 6.30 μ.μ, στην πλατεία Χ.Α.Ν.Θ., απευθύνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών, Φυσικού, Φαρμακευτικής, Βιολογικού, Γεωλογικού, Κτηνιατρικής, Ψυχολογικού, Παιδαγωγικού, ΜΜΕ και Δημοσιογραφίας, Πολιτικών Επιστημών, ΤΕΦΑΑ και ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Εστιών Θεσσαλονίκης.

Καλούν κάθε φοιτητή να συμμετέχει στο συλλαλητήριο από κοινού με τους εργαζόμενους, "να δώσουν μια πρώτη απάντηση στην πολιτική που αφήνει τους φοιτητές στον αέρα, που δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για την ασφαλή επιστροφή των φοιτητών στα πανεπιστήμια και ταυτόχρονα πλήττει τους εργαζόμενους, χτυπάει την κοινωνική ασφάλιση, τις κοινωνικές παροχές, τις συντάξεις. Δεν παίρνει κανένα μέτρο για την προστασία της υγείας του λαού και της νεολαίας και τους  κουνάει το δάχτυλο μιλώντας για ατομική ευθύνη ενώ για τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών και μεγαλοξενοδόχων δεν δίστασε μέχρι και να τεντώσει υγειονομικά πρωτόκολλα, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία του λαού".


Στο κάλεσμά τους αναφέρουν:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ και η ΕΕ όλο το διάστημα της πανδημίας ταΐζουν με δισεκατομμύρια βιομήχανους, εφοπλιστές, τραπεζίτες και για τους εργαζόμενους έχουν φιλοδωρήματα, άθλια επιδόματα που και αυτά τα δίνουν μετά από μήνες, καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Η επίθεση του κεφαλαίου προετοιμάζει ένα νέο κύμα φτώχειας, ανεργίας και το τελειωτικό χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές, την παιδεία. Συγκεκριμένα για την ανώτατη εκπαίδευση, το ξεκίνημα της νέας χρονιάς συνεπάγεται με πλήρη απουσία μέτρων για να είναι εφικτή η κανονική επιστροφή των φοιτητών στα αμφιθέατρα. Τα ιδρύματα ρημάζουν λόγω της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης εδώ και χρόνια. Ειδικά τώρα, υπό συνθήκες πανδημίας, πρέπει άμεσα να δοθεί έκτακτο κονδύλι, να προσληφθεί μόνιμο καθηγητικό προσωπικό, προσωπικό για την καθαριότητα, να εξασφαλιστεί ο απαραίτητος εργαστηριακός εξοπλισμός, να εξασφαλιστούν τακτικές απολυμάνσεις και χώροι όπως αμφιθέατρα, αίθουσες τελετών που δεν χρησιμοποιούνται, συνεδριακοί χώροι που θα διαμορφωθούν έτσι ώστε να χρησιμοποιηθούν για τις διαλέξεις. Η κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα μέτρο, αφήνει τους φοιτητές στον αέρα και μάλιστα τους κουνάει το δάχτυλο για την έξαρση της πανδημίας ενώ η ίδια απέκρυπτε μέχρι και κρούσματα για χάρη των μεγαλοξενοδόχων αφήνοντας εκτεθειμένο το λαό και τη νεολαία»

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr