Ο Πρύτανης του ΑΠΘ για τα μαθήματα του νέου ακαδ. έτους

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ για τα μαθήματα του νέου ακαδ. έτους

Άγνωστο παραμένει προς το παρόν εάν τα μαθήματα του νέου εξαμήνου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης θα γίνουν με φυσική παρουσία ή εξ αποστάσεως καθώς η διοίκηση του Πανεπιστημίου περιμένει τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας. Η εξεταστική του Σεπτεμβρίου πάντως θα γίνει ηλεκτρονικά.

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣήμερα οι αποφάσεις για το άνοιγμα των Πανεπιστημίων, Κολλεγίων, ΙΕΚ και Φροντιστηρίων!


Τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας αναμένει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), εάν τα μαθήματα του νέου εξαμήνου που αρχίζουν τον Οκτώβριο θα γίνουν με φυσική παρουσία φοιτητών και καθηγητών ή εάν θα γίνουν εξ αποστάσεως μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Μιλώντας στο Sputnik ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, τόνισε ότι η εξεταστική του Σεπτεμβρίου με απόφαση της Συγκλήτου θα γίνει εξ αποστάσεως όπως έγινε και τον περασμένο Ιούνιο.

«Όσον αφορά την εξεταστική του Σεπτεμβρίου ήδη η Σύγκλητος έχει πάρει απόφαση να γίνει όπως και τον Ιούνιο. Είναι μία απόφαση που πάρθηκε τέλος Ιουλίου και η οποία δυστυχώς είναι σωστή, διότι επιβεβαιώνεται από την πορεία των πραγμάτων. Άρα λοιπόν, η εξεταστική ενώ δεν το θέλαμε, θα γίνει πάλι ηλεκτρονικά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαϊωάννου προσθέτοντας ότι στην εξεταστική του Ιουνίου το ΑΠΘ πήγε εξαιρετικά καλά παρότι έγινε ηλεκτρονικά.

Καθηγητές και φοιτητές αναμένουν τις επίσημες αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας καθώς τα επιδημιολογικά στοιχεία της χώρας μας για τον κορονοϊό, όπως καταγράφονται καθημερινά, θέτουν και πάλι σε αμφιβολία εάν τα μαθήματα του νέου εξαμήνου θα γίνουν με φυσική παρουσία.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ τόνισε ότι το Πανεπιστήμιο είναι «έτοιμο για όλα τα ενδεχόμενα» κι ότι αναμένει τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, ενώ υπενθύμισε ότι σε λίγες ημέρες αναμένονται οι βάσεις των σχολών και υπάρχει η αγωνία στους νέους φοιτητές και στις οικογένειές τους εάν θα νοικιάσουν σπίτι ή όχι στη Θεσσαλονίκη.

«Όσον αφορά τα μαθήματα του επόμενου εξαμήνου είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να πούμε κάτι από τώρα. Περιμένουμε και την επίσημη θέση του Υπουργείου η οποία εκτιμώ ότι θα υπάρχει μέχρι 20-22 Αυγούστου, γιατί βγαίνουν και τα αποτελέσματα και οι νέοι φοιτητές πρέπει να δουν αν θα νοικιάσουν ή όχι σπίτι, πρέπει να γίνει οικογενειακός προγραμματισμός. Επομένως, αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω κάτι για το επόμενο εξάμηνο» είπε ο κ. Παπαϊωάννου.

Σε ερώτηση εάν υπάρχει σκέψη να κάνει στο Πανεπιστήμιο χώρο εντός των εγκαταστάσεων για να γίνονται τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού στους φοιτητές, ο κ. Παπαϊωάννου απάντησε:

«Θα το δούμε. Αναλόγως και ποια θα είναι η κατεύθυνση του Υπουργείου. Όσον αφορά τους φοιτητές της Ιατρικής που βρίσκονται στο έκτο έτος οι οποίοι από σήμερα ξεκινούν τα τρίμηνα δηλαδή την εκπαίδευσή τους, ήδη έχουν μοιραστεί σε ομάδες και πριν ξεκινήσουν, σε όλους γίνονται τεστ, έτσι ώστε με σιγουριά να μπούνε στους θαλάμους (σ.σ. εννοεί των νοσοκομείων)». 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr