ΑΠΘ: Τα δικαιολογητικά για τις Εισιτήριες Εξετάσεις στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών

Τα δικαιολογητικά για τις Εισιτήριες Εξετάσεις στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ

Προκήρυξη για τις Εισιτήριες Εξετάσεις για την εισαγωγή στο τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με προκήρυξη του ΑΠΘ, τα δικαιολογητικά των υποψηφίων θα κατατεθούν στο διάστημα 25 Αυγούστου - 31 Αυγούστου, στην Επιτροπή Παραλαβής και Ελέγχου των δικαιολογητικών των υποψηφίων στα γραφεία του Τμήματος, (οδός κονίου 1, Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη).


Απαραίτητα δικαιολογητικά:

1. Έντυπη αίτηση συμμετοχής

2. Τίτλος απόλυσης ή αποδεικτικό απόλυσης από την αρμόδια εκπαιδευτική αρχή της χώρας του/της υποψηφίου/ίας (τίτλος Λυκείου ή εξαταξίου ή επταταξίου ή οκταταξίου Γυμνασίου ή ισότιμος τίτλος Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης του εσωτερικού ή εξωτερικού).

Τα δικαιολογητικά των υποψηφίων μπορούν επίσης να σταλούν στην Επιτροπή Παραλαβής Δικαιολογητικών, στην ανωτέρω διεύθυνση, εντός των ανωτέρω ημερομηνιών, με Υπηρεσία Ταχυμεταφορών (Courier), με σχετική εξουσιοδότηση της Υπηρεσίας Ταχυμεταφορών από τον υποψήφιο για την κατάθεση των δικαιολογητικών και την παραλαβή του δελτίου εξεταζόμενου/ης. Η εμπρόθεσμη υποβολή στην περίπτωση αυτή θα αποδεικνύεται
από την ημερομηνία αποστολής του φακέλου.

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εισιτηρίων Εξετάσεων για την εισαγωγή Σπουδαστών στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών

Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (αριθμός συνεδρί- ασης 71/22-07-2020), έχοντας υπόψη τις διατάξεις της Υπουργικής Απόφασης με αριθμό Φ.151/116946/Β6/11-10-2011 (ΦΕΚ 2438/τ.Β΄/02-11-2011), όπως τροποποιήθηκε με την Υπουργι- κή Απόφαση με αριθμό Φ.153/89638/Α5/09-07-2020 Υ.Α. (ΦΕΚ 2880/τ.Β’/16-07-2020), αποφάσισε την προκήρυξη των εισιτηρίων εξετάσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2020 -2021, για την εισαγωγή σπουδαστών στο Α΄ εξάμηνο σπουδών, στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, της Σχολής Καλών Τεχνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οι οποίες θα αρχίσουν την 7η Σεπτεμβρίου 2020.

Τα δικαιολογητικά των υποψηφίων θα υποβληθούν από την 25η Αυγούστου 2020 έως και την 31η Αυγούστου 2020, στην Επιτροπή Παραλαβής και Ελέγχου των δικαιολογητικών των υ- ποψηφίων στα γραφεία του Τμήματος, στην οδό Ικονίου 1, Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη (ΤΚ 56430).

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

  1. Έντυπη αίτηση συμμετοχής, η οποία χορηγείται από το Τμήμα ή λαμβάνεται από την ιστοσε- λίδα του Τμήματος: https://www.vis.auth.gr/anakoinoseis
  2. Τίτλος απόλυσης ή αποδεικτικό απόλυσης από την αρμόδια εκπαιδευτική αρχή της χώρας του/της υποψηφίου/ίας (τίτλος Λυκείου ή εξαταξίου ή επταταξίου ή οκταταξίου Γυμνασίου ή ισότιμος τίτλος Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης του εσωτερικού ή εξωτερικού).

Όσοι από τους υποψήφιους κατέχουν τίτλο μέσης εκπαίδευσης αλλοδαπής, οφείλουν να προ- σκομίσουν:

α) επικυρωμένο αντίγραφο του τίτλου απόλυσής τους μεταφρασμένο από την ελληνική διπλω- ματική αρχή στο εξωτερικό ή από τη μεταφραστική υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελ- λάδας. Επίσης γίνονται δεκτές μεταφράσεις που γίνονται από δικηγόρο που έχει το δικαίωμα μετά- φρασης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 36 παρ. 2δ του Ν.4194/2013, όπως ισχύει και

β) βεβαίωση της αρμόδιας εκπαιδευτικής ή διπλωματικής αρχής της οικείας χώρας από την ο- ποία να προκύπτει ότι ο τίτλος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που κατέχουν τους παρέχει τη δυνατό- τητα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας αυτής.

Κατά την υποβολή των δικαιολογητικών απαραίτητη είναι η επίδειξη από τον/την υποψήφιο/α της ταυτότητάς του/της ή του διαβατηρίου του/της (VISA) ή της άδειας παραμονής του/της αν διαμέ- νει στην Ελλάδα.

  1. Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή άδεια παραμονής ή άλλο μέσο απόδειξης ταυτοπρο- σωπίας (φωτοτυπία).
  2. Δύο φωτογραφίες τύπου Αστυνομικής Ταυτότητας.

Τα δικαιολογητικά των υποψηφίων μπορούν επίσης να σταλούν στην Επιτροπή Παρα- λαβής Δικαιολογητικών, στην ανωτέρω διεύθυνση, εντός των ανωτέρω ημερομηνιών, με Υπηρεσία Ταχυμεταφορών (Courier), με σχετική εξουσιοδότηση της Υπηρεσίας Ταχυμετα- φορών από τον υποψήφιο για την κατάθεση των δικαιολογητικών και την παραλαβή του δελτίου εξεταζόμενου/ης. Η εμπρόθεσμη υποβολή στην περίπτωση αυτή θα αποδεικνύεται από την ημερομηνία αποστολής του φακέλου.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εξετάσεων θα ανακοινωθεί από την Επιτροπή Εισιτηρίων Εξετά- σεων, μετά τη λήξη υποβολής των δικαιολογητικών.

Προϋπόθεση για την εγγραφή των επιτυχόντων/ουσών κατόχων τίτλου απόλυσης αλλοδαπής είναι η προσκόμιση βεβαίωσης του Διδασκαλείου Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Α- θηνών ή του Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας του Α.Π.Θ. ή πιστοποιητικού του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας που να πιστοποιούν τη γνώση της Ελληνικής γλώσσας επιπέδου τουλάχιστον Β2 (πρώην Γ΄).

Η Βεβαίωση αυτή δεν απαιτείται αν ο εισαγόμενος/η έχει τίτλο απόλυσης από Κυπριακό Σχολείο ή τίτλο απόλυσης από ξένο σχολείο από τον οποίο προκύπτει ότι έχει διδαχθεί και εξεταστεί επιτυ- χώς και στο μάθημα της ελληνικής γλώσσας.

Οι επιτυχόντες/ούσες που δεν έχουν κατά το έτος εισαγωγής την ανωτέρω βεβαίωση μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους τον αμέσως επόμενο χρόνο από την εισαγωγή τους, αφού θα έχουν αποκτήσει τη βεβαίωση αυτή. Σε αντίθετη περίπτωση ο/η εισαγόμενος/η χάνει το δικαίωμα εγγρα- φής του/της.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr