ΑΠΘ: Οι νέοι Προέδροι και Αν. Προέδροι άλλων οκτώ Τμημάτων

ΑΠΘ: Οι νέοι Προέδροι και Αν. Προέδροι άλλων οκτώ Τμημάτων

Συνέχεια εκλογών για την ανάδειξη προέδρων και αναπληρωτών προέδρων σε άλλα οκτώ Tμήματα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). 

Πιο αναλυτικά, ολοκληρώθηκαν οι εκλογές σε έξι τμήματα της Σχολής Θετικών Επιστημών (Τμήματα Φυσικής, Μαθηματικών, Χημείας, Βιολογίας, Γεωλογίας και Πληροφορικής) και σε δύο Τμήματα της Σχολής Καλών Τεχνών (Τμήματα Θεάτρου και Κινηματογράφου).


Στο Τμήμα Φυσικής πρόεδρος αναδείχθηκε ο καθηγητής Δημήτρης Μελάς και αναπληρώτρια πρόεδρος η αναπληρώτρια καθηγήτρια Αλεξάνδρα Ιωαννίδου.

Στο Τμήμα Βιολογίας πρόεδρος εξελέγη ο Μηνάς Γιάγκου Μηνάς και αναπληρωτής πρόεδρος ο Διονύσης Γιουλάτος.

Στο Τμήμα Γεωλογίας, πρόεδρος ο καθηγητής Κωνσταντίνος Παπαζάχος και αναπληρωτής πρόεδρος ο αναπληρωτής καθηγητής Κωνσταντίνος Βουβαλίδης

Στο Τμήμα Πληροφορικής εξελέγησαν ο καθηγητής Ελευθέριος Αγγελής πρόεδρος και ο καθηγητής Γιώργος Παπαδημητρίου αναπληρωτής πρόεδρος.

Στο Τμήμα Μαθηματικών πρόεδρος εξελέγη ο καθηγητής Δημήτρης Πουλάκης ο οποίος είχε ανθυποψήφιά του την καθηγήτρια Χαρά-Μυρτώ Αγάπη Χαραλάμπους. Αναπληρωτής πρόεδρος εξελέγη ο καθηγητής Γιάννης Αντωνίου ο οποίος επικράτησε του καθηγητή Δημήτρη Μπετσάκου.

Στο Τμήμα Χημείας πρόεδρος επανεξελέγη ο καθηγητής Παναγιώτης Σπαθής ο οποίος έλαβε 34 ψήφους, έναντι 26 του καθηγητή Δημήτρη Αχλιά. Αναπληρωτής πρόεδρος εξελέγη ο καθηγητής Θόδωρος Καραπάντσιος με 35 ψήφους, επικρατώντας του καθηγητή Αλέξανδρου Κουμπή ο οποίος συγκέντρωσε 25.

Στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών εξελέγησαν πρόεδρος ο καθηγητής Δαμιανός Κωνσταντινίδης και αναπληρωτής πρόεδρος η καθηγήτρια Ευαγγελία Καρακώστα ως μοναδικοί υποψήφιοι. 

Στο Τμήμα Κινηματογράφου πρόεδρος εξελέγη η καθηγήτρια Ελευθερία Θανούλη, η οποία επικράτησε του αναπληρωτή καθηγητή Παναγιώτη Σαλαπάτα. Αναπληρωτής πρόεδρος εξελέγη ο αναπληρωτής καθηγητής Γιάννης Κολαξίδης που ήταν και ο μόνος υποψήφιος.

Στο Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας, έγινε επαναληπτική ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου καθώς είχαν ισοψηφήσει οι καθηγητές Αθανάσιος Γκίκας και Κωνσταντίνος Χρήστου οι οποίοι είχαν λάβει από 14 ψήφους. Πρόεδρος εξελέγη ο κ. Χρήστου ο οποίος έλαβε 17 ψήφους έναντι 12 του κ. Γκίκα. Αναπληρωτής πρόεδρος είχε αναδειχθεί ο καθηγητής Απόστολος Κραλίδης, ως μοναδικός υποψήφιος.

ΑΠΘ: Αποτελέσματα εκλογών στα Τμήματα της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr