Σε πανεξόρμηση στο Λευκό Πύργο προχωρούν φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ

Σε πανεξόρμηση στο Λευκό Πύργο προχωρούν φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ

Σε πανεξόρμηση την Παρασκευή 3/7, στις 19:00, στο Λευκό Πύργο προχωρούν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φαρμακευτικής, Γεωλογικού, Κτηνιατρικής, Νομικής, ΜΜΕ και Δημοσιογραφίας, Ψυχολογικού, Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων Μηχανικών, ΤΕΦΑΑ και Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Εστιών Θεσσαλονίκης για να καλέσουν όπως σημειώνουν "το λαό και τη νεολαία της Θεσσαλονίκης να καταδικάσει στην πράξη το κατάπτυστο νομοσχέδιο που φέρνει σαν τον κλέφτη η κυβέρνηση της ΝΔ που περιορίζει τις διαδηλώσεις, ενισχύει το πλέγμα καταστολής, τρομοκρατίας και ποινικοποίησης των αγώνων".

Σε σχετική ανακοίνωσή τους αναφέρεται:


«Στόχος τους είναι να εξασφαλίσουν την απόλυτη σιωπή σε κάθε χώρο δουλειάς, γειτονιάς, μόρφωσης για να προχωρήσει ανενόχλητος ο νέος γύρος επίθεσης που ετοιμάζουν στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, για να πληρώσουμε τα σπασμένα της οικονομικής κρίσης για μια ακόμα φορά εμείς και οι οικογένειές μας και να βγουν αλώβητοι οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Θέλουν να μην κάνουμε τίποτα για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα πανεπιστήμια με δική τους ευθύνη όπως οι δυσκολίες στην εξεταστική, οι καθυστερήσεις στα συγγράμματα, τα προβλήματα στη φοιτητική μέριμνα, τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά. Να μην κάνουμε τίποτα μπροστά στις νέες αντεργατικές- αντιλαϊκές διατάξεις που ετοιμάζει η κυβέρνηση και που θα χαντακώσουν ακόμα περισσότερο το εργασιακό μας μέλλον και τη ζωή των οικογενειών μας. Μόλις πριν 10 μέρες η κυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ έκαναν διαγωνισμό στο σύλλογο Ελλήνων βιομηχάνων για το ποιος μπορεί να υλοποιήσει καλύτερα τις επιθυμίες του για αύξηση των κερδών του. Επιθυμίες που ενισχύουν τα δικά μας αδιέξοδα στο εργασιακό μέλλον, την ανασφάλεια για το αν θα καταφέρουμε να σπουδάσουμε, να βρούμε δουλειά στο αντικείμενό μας, να πατήσουμε στα πόδια μας.

Αυτή η εξέλιξη αποτελεί συνέχεια και κλιμάκωση της μόνιμης προσπάθειας όλων των κυβερνήσεων να βάλουνε στο γύψο τους αγώνες του λαού και της νεολαίας. Είναι συνέχεια των διατάξεων για παρέμβαση στη λειτουργία των σωματείων, στις αλλαγές στο ποινικό κώδικα, στα εμπόδια για τη διεξαγωγή της απεργίας που πρόσθεσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στην κατάργηση του ασύλου. Σε αυτή την προσπάθεια εντάσσεται και η προσπάθεια της κυβέρνησης να παρέμβει στη λειτουργία των φοιτητικών συλλόγων προωθώντας τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες που θα επιφέρουν την παραπέρα διάλυσή τους.

Δεν θα τους περάσει!

Είναι γελασμένοι εάν νομίζουν ότι θα κάτσουμε στ' αυγά μας, θα μας βρουν μπροστά τους! Όπως δεν κατάφεραν μέσα στην πανδημία να κλείσουν το στόμα των υγειονομικών, των εργαζομένων στα super markets, των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των φοιτητών, των εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό, συνολικά του λαού, έτσι δεν θα καταφέρουν να περάσουν και αυτό το απαράδεκτο νομοσχέδιο! Το δικαίωμά μας στον αγώνα, τη συζήτηση, τη δράση, τη διαδήλωση, την απεργία δεν μας χαρίστηκε. Tο κατάκτησαν οι λαοί όλου του κόσμου μέσα από πολλούς, διαχρονικούς και αιματηρούς αγώνες! Τώρα περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να δυναμώσουμε τον αγώνα μας για τα σύγχρονα δικαιώματά μας στο πλευρό του εργαζόμενου λαού, να μαζικοποιήσουμε τους Συλλόγους μας, να κάνουμε πράξη το σύνθημα: "Εμείς και οι οικογένειές μας πληρώσαμε πολλά - Δεν θα πληρώσουμε ξανά". Ο λαός και η νεολαία δεν φοράνε φίμωτρο!»

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr