Το ΑΠΘ παρέχει πέντε δωρεάν ανοικτά μαθήματα για την ψηφιακή εκπαίδευση των πολιτών

Το ΑΠΘ παρέχει πέντε δωρεάν ανοικτά μαθήματα για την ψηφιακή εκπαίδευση των πολιτών

Πέντε ανοιχτά ακαδημαϊκά μαθήματα από την ψηφιακή πλατφόρμα opencourses.auth.gr παρέχει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στην Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών για την εκπαίδευση των πολιτών στις ψηφιακές δεξιότητες.

Τα μαθήματα επιλέχθηκαν από ομάδα εμπειρογνωμόνων του υπουργείου, σε συνεργασία με ακαδημαϊκούς και ειδικούς στην ψηφιακή εκπαίδευση, με κριτήρια την ποιότητα και την πληρότητα του περιεχομένου και της δομής τους, καθώς και την αρτιότητά τους με βάση τα χαρακτηριστικά της ψηφιακής εκπαίδευσης.


Πρόκειται για τα μαθήματα: «Αντικειμενοστρεφής προγραμματισμός», από το Τμήμα Πληροφορικής με διδάσκοντα τον επίκουρο καθηγητή Γρηγόρη Τσουμάκα, «Διεπαφές φορητών συσκευών» και «Προχωρημένα θέματα επικοινωνίας ανθρώπου υπολογιστή» από το Τμήμα Πληροφορικής και τον επίκουρο καθηγητή Διονύση Πολίτη, «Εισαγωγή στη Δασική Πληροφορική», από το Εργαστήριο Δασικής Πληροφορικής του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος με διδάσκουσα την καθηγήτρια Ζαχαρούλα Ανδρεοπούλου και «Πληροφοριακά συστήματα και περιβάλλον», από το Εργαστήριο Δασικής Πληροφορικής του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος και την καθηγήτρια Ζαχαρούλα Ανδρεοπούλου.

«Η επιλογή αυτή τιμά το Πανεπιστήμιό μας και αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της εξωστρέφειάς του. Οι συνάδελφοί μας δεν επικοινωνούν τη γνώση τους μόνο εντός του Πανεπιστημίου, αλλά την προσφέρουν απλόχερα και στην κοινωνία», δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθ. Νίκος Παπαϊωάννου.

Τα μαθήματα είναι διαθέσιμα στο κοινό μέσω της Ψηφιακής Ακαδημίας Πολιτών (https://nationaldigitalacademy.gov.gr/), στην ενότητα «Επιστήμη Υπολογιστών».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr