Ο Πρύτανης του ΑΠΘ για τις αναφορές περί αναστολής λειτουργίας του πανεπιστημίου

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ για τις αναφορές περί αναστολής λειτουργίας του πανεπιστημίου

Αριστοτέλειο Παν. Θεσσαλονίκης«Δεν συντρέχει λόγος αναστολής των μαθημάτων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης», δηλώνει ο πρύτανης καθ. Νίκος Παπαϊωάννου, μετά την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος  κωρονοϊου στην Ελλάδα, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

“Η επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, που αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς, δε συνιστά λόγο αναστολής της εκπαιδευτικής δραστηριότητας, η γυναίκα που διαγνώστηκε με τον κορωνοϊό νοσηλεύεται σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο. Απαιτείται από όλους μας υπεύθυνη διαχείριση χωρίς πανικό, εφαρμόζουμε τους κανόνες προφύλαξης”, δήλωσε στο ΑΠΕ ο κ. Παπαϊωάννου. 


Διαβεβαίωσε, δε, ότι “το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ακολουθεί κατά γράμμα τις οδηγίες που έχουν εκδοθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τα συναρμόδια υπουργεία και φορείς”, ενώ “η πανεπιστημιακή κοινότητα έχει ενημερωθεί για τη σχετική εγκύκλιο που εκδόθηκε από το υπουργείο Παιδείας, καθώς και για τα ατομικά μέτρα προφύλαξης έναντι του κορωνοϊού”. 

Σημειώνεται ότι το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ λειτουργεί ουσιαστικά εντός του campus του πανεπιστημίου.

Επείγουσα ενημέρωση Επιτροπής Υγείας του ΑΠΘ για τον κοροναϊό

ΕΚΤΑΚΤΟ: Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr