Ο αριστούχος απόφοιτος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ που τιμήθηκε με το βραβείο Καραντώνη - ΦΩΤΟ

Ο αριστούχος απόφοιτος της Νομικής Σχολής ΑΠΘ που τιμήθηκε με το βραβείο Καραντώνη - ΦΩΤΟ

Αριστοτέλειο Παν. Θεσσαλονίκης: Αδιαμφισβήτητα η Νομική Σχολή αποτελεί μια ιδιαίτερα ελκυστική επιλογή για ένα μαθητή που ολοκλήρωσε τη πορεία του στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και προσπαθεί να χτίσει το μέλλον του. Η ιδέα του να αγορεύεις σε μια δικαστική αίθουσα και να υπερασπίζεσαι κάποιον άλλον, που το έχει ανάγκη, σίγουρα σε “γοητεύει”.

Ο όγκος των μαθημάτων, όμως, σε συνδυασμό με τη δυσκολία του αντικειμένου καθιστούν τη Νομική Σχολή ιδιαίτερα “ακανθώδη” ως προς την ολοκλήρωση των σπουδών με μεγάλο βαθμό ή στο μικρότερο δυνατό χρονικό διάστημα.


Την άποψη αυτή κατέρριψε 22χρονος Ρεθυμνιώτηςαπόφοιτος πλέον της Νομικής Σχολής ΑΠΘ, Ανδρέας Δρανδάκης, ο οποίος τον περασμένο Ιούλιο ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο μικρότερο δυνατό χρονικό διάστημα, δηλαδή αυτό των τεσσάρων ακαδημαϊκών ετών ή οκτώ εξαμήνων, με βαθμό πτυχίου 9,24.

Η συγκεκριμένη ακαδημαϊκή επίδοση δεν έμεινε απαρατήρητη από τους ιθύνοντες της Σχολής και στις 29 Νοέμβριου κατά την ορκωμοσία των φοιτητών δόθηκε στον Ανδρέα το βραβείο στη μνήμη του διετελέσαντος Καθηγητή στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ, Ηλία Καραντώνη, και του υιού του, Δημήτρη Καραντώνη. Μάλιστα, το βραβείο περιλάμβανε το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.

Το «ThessToday» ήρθε σε επικοινωνία με τον Ανδρέα και μίλησε μαζί του για τη μεγάλη αυτή διάκριση, το Πανεπιστήμιο σήμερα, καθώς και για τους στόχους που θέτει για το μέλλον.

“Ήταν μια δικαίωση όλων των κόπων. Για να μη παρεξηγηθώ όμως, δεν αποτελεί το συγκεκριμένο βραβείο την πρώτη δικαίωση, στην οποία αποβλέπει κανείς. Πρώτα το κάνεις για τον εαυτό σου, αφού αυτό θέλεις, και εφόσον προκύπτει κάποιο βραβείο είναι ευπρόσδεκτο”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας για το πώς αισθάνεται για τη συγκεκριμένη βράβευση.

Σχετικά με το τι χρειάζεται να κάνει ένας φοιτητής για να πετύχει ανάλογη επίδοση ο Ανδρέας τόνισε πως “χρειάζεται πειθαρχία, πείσμα, υπομονή, να του αρέσει αυτό που κάνει και να μην τα παρατάει εύκολα”.

Για την εμπειρία που αποκόμισε από τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ ο Ανδρέας σημείωσε πως το επίπεδο της Σχολής είναι αρκετά υψηλό: “Το επίπεδο της Νομικής Σχολή είναι αρκετά υψηλό. Ήμουν αρκετά ευχαριστημένος. Και οι συμφοιτητές και οι καθηγητές ήταν αρκετά καλού επιπέδου. Ένιωθες ότι πηγαίνεις και μαθαίνεις πράγματα από ανθρώπους που ξέρουν τι κάνουν και ξέρουν τι διδάσκουν. Αυτό και μόνο αποτελεί κίνητρο για να παρακολουθήσει ένας φοιτητής τα μαθήματα. Βέβαια σε αυτό παίζει ρόλο και κατά πόσο ο ίδιος θέλει να το κάνει”, ανέφερε.

Κλείνοντας, ρωτήσαμε τον Ανδρέα για το ποιες σκέψεις κάνει για το μέλλον όσον αφορά τον κλάδο της δικηγορίας: “Κάνω ήδη άσκηση, η οποία είναι υποχρεωτική. Σκέφτομαι κάποιο μεταπτυχιακό στο εξωτερικό. Θα το επιδιώξω. Από εκεί και πέρα εργασιακά όλα είναι ανοιχτά. Δεν έχω κατασταλάξει ακόμη για την καριέρα που θα ακολουθήσω”, τόνισε.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr