Ο καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου νέος πρύτανης του ΑΠΘ

Αποτελέσματα Πρυτανικών Εκλογών ΑΠΘ (2019)

Πρυτανικές ΕκλογέςΟ κ. Παπαϊωάννου έλαβε 54,3% των ψήφων έναντι 45,7% του ανθυποψηφίου του καθηγητή Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών, Θεόδωρου Λαόπουλου.

Η καταμέτρηση των σταυρών συνεχίζεται για το ψηφοδέλτιο των τεσσάρων αντιπρυτάνεων.


Διεξάχθηκε σήμερα, Τρίτη 11 Ιουνίου 2019, ο πρώτος γύρος των Πρυτανικών Εκλογών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), για την ανάδειξη των νέων Πρυτανικών Αρχών.

Η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε στις 8 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 6 το απόγευμα. Στα συνολικά δεκαπέντε εκλογικά τμήματα προσήλθε και ψήφισε ποσοστό μεγαλύτερο του 80% των συνολικά 2.850 εκλεκτόρων-καθηγητών και εργαζομένων στο ΑΠΘ. 

Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των σταυρών και στο ψηφοδέλτιο των αντιπρυτάνεων. Οι τέσσερις που εκλέγονται με σειρά κατάταξης είναι ο καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας Χαράλαμπος Φείδας, ο καθηγητής του Τμήματος Γεωπονίας Δημήτρης Κωβαίος, ο καθηγητής του Τμήματος Χημείας Ανδρέας Γιαννακουδάκης και ο αν. Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης, Στράτος Στυλιανίδης.

Καθηγητής Νικόλαος Παπαϊωάννου

Ο Νικόλαος Παπαϊωάννου, είναι καθηγητής με γνωστικό αντικείμενο «Παθολογική Ανατομική των Ζώων» στο Τμήμα Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα βρίσκονται στα πεδία της Νευροπαθολογίας με ιδιαίτερη έμφαση στα νευροεκφυλιστικά νοσήματα (χρησιμοποιώντας ως πρότυπο ζώο μελέτης για την νόσο Alzheimer τον παρήλικο σκύλο και γάτα), της παθολογίας των νεοπλασμάτων, της παθολογίας του οφθαλμού και της διαγνωστικής μικροσκοπικής παθολογίας. 

Ο Ν. Παπαϊωάννου έχει μετεκπαιδευτεί σε εργαστήρια του εξωτερικού (Zurich, Utrecht, Madison USA) σε θέματα ανοσοϊστοπαθολογίας, νευροπαθολογίας και παθολογίας του οφθαλμού), έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 205 εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και διεθνή συνέδρια, έχει προσκληθεί ως ομιλητής σε εθνικά και διεθνή συνέδρια, έχει επιβλέψει 4 διδακτορικές διατριβές στο ΑΠΘ, και συνεπιβλέψει μία ακόμη διδακτορική διατριβή σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού (Ουτρέχτη), ενώ έχει συμμετάσχει σε άλλες 12 τριμελείς συμβουλευτικές επιτροπές διδακτορικών διατριβών.

Έχει διατελέσει επιστημονικά υπεύθυνος σε 6 ελληνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα, ενώ συμμετείχε ως κύριος ερευνητής σε αρκετά άλλα. 

Είναι κριτής πολλών ελληνικών και διεθνών επιστημονικών περιοδικών, έχει συμμετάσχει στη διοργάνωση πανευρωπαϊκού επιστημονικού συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη ενώ του έχει ανατεθεί η διοργάνωση του πανευρωπαϊκού συνεδρίου κτηνιάτρων παθολογοανατόμων στην Αθήνα (ESVP/ECVP). Είναι μέλος ελληνικών και ευρωπαϊκών επιστημονικών εταιρειών.

Είναι πρόεδρος της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας από το 2015 ενώ έχει διατελέσει πρόεδρος του ΔΣ του ΕΣΥΔ (Εθνικός Οργανισμός Διαπίστευσης Ποιότητας) και μέλος του ΔΣ του ΔΟΑΤΑΠ (2013-2017). 

Είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Παθολογικής Ανατομικής του Τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ, μέλος διαφόρων επιτροπών του Τμήματος και του ΑΠΘ,  Πρόεδρος του Τμήματος 2017 έως σήμερα.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr