Ο Υπουργός Παιδείας για τα επεισόδια στο ΑΠΘ

Ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου στην ΕΡΤ για τα επεισόδια στο ΑΠΘ

«Αυτά που έγιναν χτες είναι απαράδεκτα. Είναι απολύτως απαράδεκτα, απολύτως καταδικαστέα το έχουμε πει πενήντα φορές αυτό το πράγμα.

Το δεύτερο που έχουμε κάνει, είμαστε η μόνη Κυβέρνηση τόσες δεκαετίες που είπε ότι όντως υπάρχει παραβατικότητα στα Πανεπιστήμια και συγκροτήσαμε μία Ομάδα Εργασίας με τον κύριο Παρασκευόπουλο με εγκληματολόγους, εκπροσώπους της αστυνομίας, της Εισαγγελίας , όλων των αρμόδιων φορέων και βγήκε ένα πόρισμα. Και ζητήσαμε από τις Συγκλήτους, συμπεριλαμβανομένης της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης να κάνουν σχόλια επί του πορίσματος και τι προτείνει το πόρισμα να γίνει. Σιωπή! Δεν σας κάνει εντύπωση; Υπάρχει ένα θέμα πάρα πολύ σοβαρό που σας είπα που υπονομεύει τις δημοκρατικές δομές.»


Δηλαδή δεν ενημέρωσαν το Υπουργείο αλλά βγήκε σε όλα τα κανάλια σήμερα το ρεπορτάζ;

«Αυτά ας τα κρίνει ο κόσμος. Δεν μας ενδιαφέρουν αυτά, η ουσία μας ενδιαφέρει. Και ξέρετε όλα αυτά, θα καταργήσω το Άσυλο, η βία όπου υπάρχει , είναι και μία πρόφαση, και σας προκαλώ να πάτε και στα υπόλοιπα Πανεπιστήμια και να δείτε τα στολίδια της χώρας μας αλλά βεβαίως δεν θέλουν να το κάνουν αυτό.

Δεν είναι μόνο το ΑΠΘ. Υπάρχει θέμα και με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, υπάρχει πρόβλημα με τα κτήρια του Πολυτεχνείου κάτω στην Πατησίων και υπάρχει πρόβλημα και στο ΑΠΘ που έχουμε ζητήσει πολλές φορές να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα και για τα οποία πάλι δεν έχουμε απαντήσεις.»

Δεν πρέπει να μπει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο στα Πανεπιστήμια ώστε να λυθούν αυτά τα θέματα;

«Το πλαίσιο εμείς το βάλαμε και το οποίο δεν δέχονται να το εφαρμόσουν, να το συζητήσουν. Έχει μία σημασία. Κανείς δεν λέει αυτό που όλοι λένε στα σιωπηλά. Να βάλουμε Αστυνομία να τελειώνει. Δεν λύνονται με Αστυνομία όλα τα προβλήματα, δεν είναι η Αστυνομία λύση για όλα τα προβλήματα.» 

Τι απαντά ο καθηγητής του ΑΠΘ που γρονθοκόπησε φοιτητή

Επεισόδια στο ΑΠΘ: Καθηγητής γρονθοκόπησε φοιτητή μέσα στη Σύγκλητο (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρυτανεία ΑΠΘ: Οι φοιτητές απείλησαν-χτύπησαν τον Πρύτανη, καθηγητές, εργαζόμενους και φύλακες

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr