Δωρεάν Σπουδές στα Βρετανικά Πανεπιστήμια και για τους Έλληνες

Δωρεάν Σπουδές στα Βρετανικά Πανεπιστήμια και για τους Έλληνες

Σπουδές στην Αγγλία: Σε μια προσπάθεια να κερδίσει τη μερίδα του λέοντος στην ψήφο των νέων, ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, ανακοίνωσε πως θα ακυρώσει τα δίδακτρα για τους φοιτητές των βρετανικών πανεπιστημίων, ξεκινώντας από τον προσεχή Σεπτέμβρη.

Σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στον "Independent", το μέτρο αφορά τους νέους που θα ξεκινήσουν τις σπουδές τους τον προσεχή Σεπτέμβρη, ενώ από το 2018 και μετά, μια κυβέρνηση των Εργατικών δεσμεύεται πως θα αναστείλει τα δίδακτρα για όλους του φοιτητές με δυνατότητα Δωρεάν Σπουδών ως το τέλος των σπουδών τους.


Η εξαγγελία των Εργατικών αγγίζει όμως και τους Έλληνες φοιτητές, καθώς, σύμφωνα με το κόμμα, το μέτρο θα εφαρμοστεί και σε νέους από χώρες μέλη της ΕΕ, με τους Βρετανούς προοδευτικούς να αναζητούν ανάλογες συμφωνίες με πανεπιστήμια της Ευρώπης κατά τις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

"Θα διαγράψουμε τα Φοιτητικά Δίδακτρα και θα εξασφαλίσουμε πως τα πανεπιστήμια έχουν τα έσοδα που χρειάζονται ώστε να συνεχίσουν να παρέχουν διεθνών προδιαγραφών παιδεία" σημείωσε ο επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν. Ο Κόρμπιν κατηγόρησε τους Τόρις που βρίσκονται στην εξουσία, πως έχουν ανεβάσει τα δίδακτρα σε δυσθεώρητα ύψη, που αγγίζουν τις 9.000 λίρες το χρόνο, αποτρέποντας χιλιάδες μαθητές από την εξακολούθηση των σπουδών τους στην ανώτατη εκπαίδευση.

"Οι φοιτητές θα επωφεληθούν κρατώντας τα χρήματα στην τσέπη τους και εμείς από μηχανικούς, γιατρούς, δάσκαλους και επιστήμονες που θα παράξουν τα πανεπιστήμιά μας" πρόσθεσε ο Κόρμπιν. Από την πλευρά των Συντηρητικών η απάντηση ήταν πως, ήδη σήμερα, το ποσοστό των μη έχοντων που σπουδάζουν με υποτροφία είναι υψηλότερο από ποτέ, ενώ τονίζουν πως αν η διαπραγμάτευση με το Brexit αφεθεί στα χέρια των Εργατικών, τότε τίποτα από όλα αυτά δεν θα έχει σημασία.

Οι Εργατικοί προχωρούν σε μια ιδιαίτερα επιθετική προεκλογική εκστρατεία δύο και κάτι εβδομάδες πριν τις εκλογές, καθώς οι δημοσκοπήσεις τους δείχνουν αρκετά πίσω από το κόμμα της Μέι και τους Συντηρητικούς. Ωστόσο, το τελευταίο τριήμερο, οι κυλιόμενες έρευνες δείχνουν μια κάμψη στους Τόρις και μια αντίστοιχη αύξηση των ποσοστών του Τζέρεμι Κόρμπιν, η οποία ωστόσο απέχει ακόμη πολύ από την... ολική ανατροπή που ονειρεύεται ο σοσιαλιστής ηγέτης.

Με πληροφορίες από news247.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr