Τα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου για επιχειρηματικές σπουδές (ΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ)

Τα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου για επιχειρηματικές σπουδές (ΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ)

Ένα επιχειρηματικό πτυχίο μπορεί να σου ανοίξει μεγάλες πόρτες, να σου δώσει υψηλούς μισθούς και αξιόλογες θέσεις σε τράπεζες, εταιρείες hedge funds και συμβούλων. Σε γενικές γραμμές, όσο καλύτερο είναι το πανεπιστήμιο που θα αποφοιτήσει κανείς, τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα έχει να περάσει τις πόρτες κορυφαίων επιχειρήσεων.

Κάθε χρόνο, η εταιρεία QS δημοσιεύει την κατάταξη με τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, κατανεμημένα ανά περιοχή. Η θέση ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος όπως γράφει το fortunegreece ορίζεται με βάση τη φήμη των ακαδημαϊκών και των εργοδοτών του και από τον αριθμό των ερευνητικών αναφορών του.


Δείτε στη φετινή λίστα ποια ιδρύματα ξεχώρισαν:

10. UNIVERSITY OF CALIFORNIA BERKELEY

Σκαρφαλώνοντας μία θέση από το 2016, το πανεπιστήμιο του California Berkeley είναι το δεύτερο πιο διάσημο ανώτατο ίδρυμα επιχειρήσεων και διοίκησης στη δυτική ακτή των ΗΠΑ. 

9. LONDON SCHOOL OF ECONOMICS AND POLITICAL SCIENCE

Το LSE είναι περισσότερο γνωστό για την προώθηση πολιτικών και οικονομολόγων απόφοιτων (σχεδόν το 27% των Βραβείων Νόμπελ στα οικονομικά έχει φοιτήσει σε αυτό το ίδρυμα).

8. UNIVERSITY OF CAMBRIDGE

Το περασμένο έτος, το πανεπιστήμιο του Cambridge κέρδισε την έβδομη θέση της λίστας, ωστόσο τη φετινή χρονιά έπεσε κατά μία θέση.

7. UNIVERSITY OF OXFORD

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης είναι περισσότερο γνωστό για τα πτυχία του σε τομείς όπως η τέχνη, η ιστορία και οι γλώσσες, ωστόσο το Said Business School προσφέρει ορισμένα από τα καλύτερα επιχειρηματικά διπλώματα παγκοσμίως.

6. STANFORD UNIVERSITY

Το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ είναι ένα από τα πιο σημαντικά εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Αμερική, ωστόσο τη φετινή χρονιά έπεσε κατά δυο θέσεις στη λίστα της QS.

5. UNIVERSITY OF PENNSYLVANIA

To Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια δεν είναι το πιο διάσημο από τα κολέγια Ivy League, ωστόσο προσφέρει ένα από τα καλύτερα πτυχία επιχειρήσεων και διοίκησης. Σημειώνεται ότι στο Wharton School του πανεπιστημίου αποφοίτησαν μεγάλες προσωπικότητες όπως ο Γουάρεν Μπάφετ και ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

4. ΜΙΤ

Φέτος το πανεπιστήμιο του ΜΙΤ σκαρφάλωσε δυο θέσεις, παρέχοντας την άριστη εκπαίδευση επιχειρήσεων και διοίκησης στους φοιτητές του, ενώ σαν ανώτατο ίδρυμα ξεχωρίζει και σε τομείς όπως η φυσική και η αστροφυσική.

3. INSEAD

Το INSEAD θεωρείται το καλύτερο πανεπιστήμιο σε μη αγγλόφωνες χώρες στον τομέα των επιχειρήσεων και της διοίκησης. Μάλιστα, το γαλλικό αυτό ανώτατο ίδρυμα επικεντρώνεται αποκλειστικά σε μεταπτυχιακές σπουδές επιχειρήσεων, τα γνωστά σε όλους MBAs.

2. LONDON BUSINESS SCHOOL

Σταθερό στη δεύτερη θέση για ακόμη μία χρονιά, το London Business School είναι το καλύτερο ανώτατο ίδρυμα επιχειρήσεων στη Βρετανία, φιλοξενώντας κάθε χρόνο σημαντικές προσωπικότητες της επιχειρηματικής ελίτ της χώρας.

1. HARVARD UNIVERSITY

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι το πιο διάσημο πανεπιστήμιο του κόσμου προσφέρει επίσης τα καλύτερα πτυχία παγκοσμίως στον κλάδο των επιχειρήσεων και της διοίκησης. Το Χάρβαρντ είναι μία κορυφαία σχολή και για μία ακόμη χρονιά βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης της QS.

Όλα τα τελευταία νέα για τις Κατατάξεις Πανεπιστημίων μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr χορηγός επικοινωνίας του QS World University Rankings (topuniversities.com)

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr