Επίτιμος Διδάκτωρ ο Βαγγέλης Μαρινάκης / Από ποιο Πανεπιστήμιο

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Επίτιμος Διδάκτωρ ο Βαγγέλης Μαρινάκης / Από ποιο Πανεπιστήμιο

Για πρώτη φορά η τελετή αποφοίτησης της Ναυτικής Ακαδημίας της Μασαχουσέτης είχε ελληνικό χρώμα. Είναι η μια παράδοση που κρατάει εδώ και 133 χρόνια. Η φετινή, όμως, τελετή αποφοίτησης της Ναυτικής Ακαδημίας της Μασαχουσέτης είχε για πρώτη φορά ελληνικό χρώμα.

«Εμφανίστηκα σήμερα το πρωί και είδα την ελληνική σημαία να κυματίζει μπροστά από το σχολείο. Και λέω, Θεέ μου, είναι αυτό για μένα; Γνωρίζοντας ότι είμαι ο μόνος Έλληνας εδώ. Ήταν μεγάλη έκπληξη που είδα τον κ. Μαρινάκη εδώ και είμαι πραγματικά περήφανος που βρίσκομαι εδώ», είπε ο Δημήτρης Γεωργόπουλος, απόφοιτος της Ναυτικής Ακαδημίας της Μασαχουσέτης.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτορας του προγράμματος Διοίκησης Επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια μιας λαμπερής τελετής που πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό πανεπιστήμιο.

«Έχω την τιμή να λαμβάνω αυτό το διδακτορικό από την καλύτερη ναυτική ακαδημία. Σπούδασα Διοίκηση επιχειρήσεων  και οικονομικά, αλλά η ναυτιλία ήταν πάντα το πάθος μου. Για πολλούς από εμάς στην Ελλάδα η θάλασσα είναι η χαρά μας, η ζωή μας και είμαστε πολύ κοντά της. Είναι μια μικρή χώρα στη Μεσόγειο, αλλά αυτή η μικρή χώρα έχει το μεγαλύτερο εμπορικό ναυτικό στον κόσμο. Για μένα η θάλασσα, η ναυτιλία, η ναυτιλιακή βιομηχανία δεν ήταν ποτέ απλώς μια δουλειά ή  μία επιχειρηματική ευκαιρία, είναι ένα πάθος και μια πολύ μεγάλη αγάπη, και στη ζωή δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να μπορείς να ακολουθείς το πάθος σου σε όλη τη διαδρομή».

Κατά την έναρξη της τελετής η μπάντα της Ακαδημίας παιάνισε τον ελληνικό εθνικό ύμνο προς τιμήν του κ. Μαρινάκη, ο οποίος ήταν ο μόνος μη Αμερικανός πολίτης μεταξύ των τιμώμενων προσώπων.

«Κύλισε ένα δάκρυ. Είναι στο αίμα μου. Τη στιγμή που ακούστηκε ο εθνικός ύμνος, δάκρυα άρχισαν να κυλούν στο πρόσωπό μου και έπρεπε να βάλω τα γυαλιά ηλίου μου», πρόσθεσε ο Δημήτρης Γεωργόπουλος.

Μιλώντας στην κάμερα του MEGA μετά την τελετή ο πρόεδρος της Ναυτική Ακαδημίας εξήρε τον ηγετικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στη παγκόσμια ναυτιλία.

«Θα έλεγα ότι όλοι γνωρίζουμε ότι η ναυτιλιακή βιομηχανία είναι μια παγκόσμια βιομηχανία και νομίζω ότι μερικές φορές ξεχνάμε ότι στο επίκεντρο αυτής βρίσκεται η Ελλάδα. Είναι τιμή μας που μπορέσαμε να γνωριστούμε και τελικά να βραβεύσουμε τον κ. Μαρινάκη για όλα όσα εκπροσωπεί για το έθνος της Ελλάδας και πραγματικά για ολόκληρη την παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα», δήλωσε ο Ναύαρχος Francis Mcdonald, πρόεδρος Ναυτικής Ακαδημίας.

Μαζί με τον κύριο Μαρινάκη αναγορευτήκαν Επίτιμοι Διδάκτορες τρεις ακόμα σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, των επιχειρήσεων και των αμερικανικών Ένοπλων Δυνάμεων.

«Αγαπώ απόλυτα τη ναυτική ακαδημία της Μασαχουσέτης, βρίσκομαι μπροστά σας ως ζωντανή απόδειξη της δέσμευσης που αναλαμβάνει η πολιτεία μας απέναντι στη τριτοβάθμια εκπαίδευση», δήλωσε ο πολιτειακός γερουσιαστής, Michael Rodrigues.

«Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ, είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία να είμαι μαζί σας στην τάξη τoυ 24’ αυτή την ιδιαίτερη ημέρα», είπε ο διευθύνων σύμβουλος Nucor.

Η Ακαδημία της Μασαχουσέτης γιόρτασε την αποφοίτησή των σπουδαστών με τον ιδιαίτερο τρόπο που επιβάλουν οι παραδόσεις  της, ατενίζοντας όμως ένα μέλλον με περισσότερες διεθνείς συνεργασίες με χώρες όπως η Ελλάδα που πρωταγωνιστούν στο στερέωμα της παγκόσμιας ναυτιλίας.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.