FoititikaNea Newsroom
Πανεπιστήμια

Κοινή διαμαρτυρία των Πανεπιστημιακών Τμημάτων ΜΜΕ / "Απόπειρα υποβάθμισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων Επικοινωνίας"

Κοινό ψήφισμα εξέδωσαν και τα πέντε πανεπιστημιακά τμήματα Επικοινωνίας της χώρας, με το οποίο ασκούν κριτική στην ΕΣΗΕΑ για απόπειρα υποβάθμισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων Επικοινωνίας, καταλογίζοντάς της απόπειρα εξίσωσης των πτυχιούχων Επικοινωνίας σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με υποψήφιους που δεν διαθέτουν πτυχίο ή με όσους διαθέτουν πτυχίο σε εντελώς άσχετο αντικείμενο.

Αφορμή για το κοινό ψήφισμα των πέντε πανεπιστημιακών τμημάτων απετέλεσε το αίτημα που απέστειλε η ΕΣΗΕΑ προς την υπουργό Εσωτερικών Ν. Κεραμέως να δίνεται η δυνατότητα διορισμού σε θέσεις δημοσιογράφων, μελών της αποφοίτων Γενικού Λυκείου και πτυχιούχων άλλων τμημάτων πέραν των ΜΜΕ, κάτι που αποκλείει το Προεδρικό Διάταγμα 85/2022.


Τα πέντε πανεπιστημιακά τμήματα (ΕΚΠΑ, ΑΠΘ, Παντείου,Ιονίου και Δυτ, Μακεδονίας), με κοινό ψήφισμα διατυπώνουν την απορία, διαβάζοντας την επιστολή της ΕΣΗΕΑ , και σημειώνουν τα εξής:

Ολόκληρη την ανακοίνωση των πανεπιστημιακών τμημάτων:

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.