ΕΚΤΑΚΤΟ: Καταργείται η Πανεπιστημιακή Αστυνομία!

ΕΚΤΑΚΤΟ: Καταργείται η Πανεπιστημιακή Αστυνομία!

Η κυβέρνηση καταργεί την Πανεπιστημιακή Αστυνομία! Ποιο αναλυτικά οι αστυνομικοί θα ενσωματωθούν στους Ειδικούς Φρουρούς σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο κέντρο μελετών (ΚΕΜΕΑ). Δείτε πιο κάτω το βίντεο.

Στο πρόγραμμα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη βρίσκεται η δημιουργία ομάδας έφιππων αστυνομικών ενώ οι 1.060 αστυνομικοί που είχαν διατεθεί για τη φύλαξη των ΑΕΙ, θα ενσωματωθούν στους ειδικούς φρουρούς.


ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: «Στροφή» της κυβέρνησης: Επανασχεδιάζεται και δεν καταργείται η Πανεπιστημιακή Αστυνομία!

«Από 1ης Σεπτεμβρίου θέλουμε να είναι εμφανέστερη η παρουσία αστυνομικών και τροχονόμων στους δρόμους», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης.

Νωρίτερα σήμερα ο κ. Μηταράκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στη φύλαξη στα Πανεπιστήμια, είπε ότι επανασχεδιάζεται ο ρόλος σε σχέση με τη μορφή που αρχικώς είχε σχεδιαστεί. 

«Δεν θα μπαίνει μέσα στα πανεπιστήμια για να κάνει τον θυρωρό. Ο ρόλος της Αστυνομίας θα είναι επικουρικός και θα μπαίνει στα πανεπιστήμια όταν χρειάζεται», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τρίτη 11 Ιουλίου, ο Νότης Μηταράκης μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό είχε κρατήσει αποστάσεις από τον τρόπο που λειτουργεί η πανεπιστημιακή αστυνομία.

Ο κ. Μηταράκης είπε χαρακτηριστικά ότι «το πλαίσιο της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας επανεξετάζεται και πως θα πρέπει τα ίδια τα πανεπιστημιακά ιδρύματα να έχουν πιο ενεργό ρόλο στην φύλαξή τους, καθώς δεν είναι ο ρόλος της Αστυνομίας αυτός, αλλά να παρεμβαίνει σε περιστατικά αξιόποινων πράξεων».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr