ΑΕΙ: Καθηγητές απεργούν και απέχουν από τα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα για την τραγωδία στα Τέμπη

ΑΕΙ: Καθηγητές απεργούν και απέχουν από τα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα για την τραγωδία στα Τέμπη

Απεργίες Πανεπιστήμια: Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού καλεί την Πανεπιστημιακή κοινότητα σε συμμετοχή στις ειρηνικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που διοργανώνονται από μαζικούς φορείς την Τετάρτη 8 Μαρτίου και σε διεκδίκησή τους με τη μορφή (αποχή από καθήκοντα, στάση εργασίας, απεργία) που αποφασίζουν οι σύλλογοι ΔΕΠ.

Η Εκτελεστική Γραμματεία (ΕΓ) της ΠΟΣΔΕΠ για την τραγωδία στα Τέμπη


Δηλώνει συγκλονισμένη από το αδιανόητο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, τα περισσότερα θύματα του οποίου ήταν φοιτητές και φοιτήτριες. Σε αυτούς τους νέους και νέες αντικρύζουμε τους φοιτητές μας, τα παιδιά μας κάθε νέα και νέο της χώρας μας.

Εκφράζει τη βαθιά οδύνη του συνόλου των συναδέλφων και των εργαζομένων στα πανεπιστήμια της χώρας για τις απώλειες του τραγικού δυστυχήματος.

Απευθύνει τα θερμά συλλυπητήριά της στους συναδέλφους που έχασαν τα παιδιά τους και σε όλους τους συγγενείς και οικείους των αδικοχαμένων θυμάτων.

Δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στους τραυματίες και στις οικογένειές τους, ζητά από την πολιτεία και τα ιδρύματα την υποστήριξη των πληγέντων, και από τους συναδέλφους να σταθούν δίπλα σε όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής μας κοινότητας που έχουν επηρεαστεί από την εθνική τραγωδία.

Εξαίρει την προσφορά του προσωπικού των μονάδων που αντιμετώπισαν τις συνέπειες του δυστυχήματος, καθώς και των γιατρών και του προσωπικού των νοσοκομείων που υποδέχτηκαν και περιθάλπουν τα θύματα.

Επισημαίνοντας ότι παραλείψεις είχαν αναδειχθεί από συνδικάτα και τεχνικούς και είχαν αγνοηθεί, ζητά να διερευνηθούν σε βάθος οι αιτίες του δυστυχήματος και να ληφθούν μέτρα για να μην επαναληφθεί παρόμοιο δυστύχημα στο μέλλον. Η τεχνογνωσία των ελληνικών πανεπιστημίων είναι στη διάθεση της πολιτείας για το σκοπό αυτό.

Ζητά να μη συγκαλυφθούν οι εγκληματικές ευθύνες και παραλείψεις της πολιτείας και των άμεσα υπευθύνων για την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών, και να αποδοθούν οι ευθύνες όπου αναλογούν, με νηφαλιότητα, αντικειμενικότητα και διαφάνεια, χωρίς καμία έκπτωση.

Ζητά επιπλέον

α) την αύξηση της χρηματοδότησης και την επαρκή στελέχωση στην εκπαίδευση, αλλά και στους λοιπούς κρίσιμους τομείς του δημοσίου που υποβαθμίζονται,

β) την λήψη και τήρηση επαρκών μέτρων ασφάλειας στους χώρους εκπαίδευσης και εργασίας, και

γ) την εξασφάλιση σύγχρονων και ασφαλών δημόσιων συγκοινωνιών για τους εργαζόμενους, τους φοιτητές και το σύνολο του επιβατικού κοινού.

Για τα ανωτέρω αιτήματα καλεί την Πανεπιστημιακή κοινότητα σε συμμετοχή στις ειρηνικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που διοργανώνονται από μαζικούς φορείς την Τετάρτη 8 Μαρτίου και σε διεκδίκησή τους με τη μορφή (αποχή από καθήκοντα, στάση εργασίας, απεργία) που αποφασίζουν οι σύλλογοι ΔΕΠ.

Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Σεϊμένης Καθηγητής

Ο Γραμματέας
Γιώργος Λιτσαρδάκης Καθηγητής

Συντονιστικό Φοιτητών: "Την Τετάρτη κλείνουμε τις Σχολές μας"

Φοιτητές κλείνουν τις Σχολές τους λόγω πένθους

Καθηγητής του ΑΠΘ αποχαιρετά την φοιτήτριά του

Σκέψεις να δοθούν τα πτυχία των αδικοχαμένων φοιτητών στους γονείς

ΑΠΘ: Η Σχολή Θετικών Επιστημών θρηνεί τους φοιτητές της

Το Τμήμα Γεωπονίας ΑΠΘ αποχαιρετά τους εκλιπόντες φοιτητές του

Το ΠΤΔΕ του ΑΠΘ θρηνεί για το χαμό της φοιτήτριάς του

Καθηγητής του ΑΠΘ προειδοποιεί: «Να μην ταξιδέψει κανείς με τρένο έως τον Αύγουστο»

Θρήνος: Ταυτοποιήθηκε ο φοιτητής του ΑΠΘ Γιώργος Παπάζογλου, γιος Καθηγητή του ΑΠΘ

Ταυτοποιήθηκε η φοιτήτρια του ΑΠΘ, Αναστασία Παπαγγελή

Οι φοιτητές της Νομικής του ΑΠΘ αποχαιρετούν τον συμφοιτητή τους / ΦΩΤΟ

Μεγαλώνει η λίστα του ΑΠΘ! Νεκρή η φοιτήτρια Ελπίδα Χούπα

Θρήνος: Νεκρή και η φοιτήτρια του ΑΠΘ, Αναστασία Αδαμίδου!

Θρήνος: Ταυτοποιήθηκε η σορός του φοιτητή του ΑΠΘ, Κυπριανού Παπαϊωάννου!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr