Ποια εταιρεία κέρδισε στην κατηγορία spin-off Ερευνητικού Ιδρύματος / Πανεπιστημίου

Ποια εταιρεία κέρδισε στην κατηγορία spin-off Ερευνητικού Ιδρύματος / Πανεπιστημίου

Το βραβείο για την καλύτερη εταιρεία τεχνοβλαστό κέρδισε η “Aquatic Biologicals” χορήγησε η Ansys.

Στα 2α Εθνικά Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας «Elevate Greece» 2022 που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή στο (ΕΚΕΦΕ) «Δημόκριτος» συμμετείχε ως χορηγός η Ansys. Η εταιρεία, που αποτελεί από τα σημαντικά software houses υψηλής τεχνολογίας, παγκοσμίως, ήταν χορηγός στο βραβείο για τον καλύτερο τεχνοβλαστό, που κέρδισε η “Aquatic Biologicals”. 


Το βραβείο, το οποίο απένειμε ο Υφυπουργός Εξωτερικών στην Οικονομική Διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης, αφορά στην καινοτόμα επιχείρηση της χρονιάς, που προέρχεται από ερευνητικά κέντρα και ΑΕΙ. Η “Aquatic Biologicals” που απέσπασε το βραβείο, είναι spin-off του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Βιολογίας, Βιοτεχνολογίας και Υδατοκαλλιεργειών και του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών και εστιάζει στην ανάπτυξη βιοτεχνολογικών λύσεων στις υδατοκαλλιέργειες με έμφαση στην πρόληψη ασθενειών των ψαριών.  

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γενικός Διευθυντής της Ansys, Μπάμπης Μπακολιάς, δήλωσε: “Το οικοσύστημα της υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα διαρκώς μεγαλώνει προς όφελος όλων. Τόσο η πολιτεία, όσο και εμείς, οι μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο, φέρουμε την ευθύνη και έχουμε τη χαρά να υποστηρίζουμε την προσπάθεια και το έργο των startups, που αναπτύσσονται και καινοτομούν. Συγχαρητήρια στην Aquatic Biologicals, αλλά και στον Υφυπουργό Χρίστο Δήμα και το Elevate Greece για το σπουδαίο έργο του”.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας, δήλωσε: “Τα βραβεία του Elevate Greece, που απονέμονται για δεύτερη φορά, αποτελούν θεσμό για το οικοσύστημα της τεχνολογίας. Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις, ώστε οι επιχειρήσεις που καινοτομούν να συνεχίσουν να το κάνουν. Είναι ευθύνη μας τα σπουδαία μυαλά, που βρίσκονται πίσω από τις σπουδαίες ιδέες, να συνεχίσουν να δημιουργούν ενισχύοντας το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Ελλάδας στις τεχνολογίες αιχμής”.

Τα βραβεία πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr