ΑΕΙ: Τα ποσοστά συμμετοχής στις εκλογές ανάδειξης Συμβουλίων Διοίκησης 

Υπουργείο Παιδείας: Καθολική συμμετοχή στις εκλογές ανάδειξης Συμβουλίων Διοίκησης των ΑΕΙ

Εκλογές Πανεπιστήμια: Από τους 3.179 δυνητικούς ψηφοφόρους, οι 3.043 προσήλθαν στην ηλεκτρονική κάλπη, αγγίζοντας το ποσοστό του 95,7%.

Για καθολική συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη νέων Συμβουλίων Διοίκησης στα ΑΕΙ, που διεξήχθη το προηγούμενο διάστημα σε 10  ιδρύματα με ηλεκτρονική ψηφοφορία κάνει λόγο το Υπουργείο Παιδείας σε μια ανακοίνωση πανηγυρικού χαρακτήρα. Υπενθυμίζουμε ότι οι νέοι Πρυτάνεις των ιδρυμάτων θα επιλεγούν ανάμεσα από τα εσωτερικά μέλη των νέων Συμβουλίων.


Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας

Σε εφαρμογή μίας από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμιστικές τομές του νόμου «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των ΑΕΙ με την κοινωνία και λοιπές διατάξεις», αυτή της αλλαγής μοντέλου Διοίκησης των Πανεπιστημίων μας προς όφελος όλων, πραγματοποιήθηκαν ψηφιακές εκλογές σε 10 Ιδρύματα της χώρας, με συντριπτικό ποσοστό συμμετοχής του εκλογικού σώματος.

Συγκεκριμένα, από τους 3.179 δυνητικούς ψηφοφόρους, οι 3.043 προσήλθαν στην ηλεκτρονική κάλπη, αγγίζοντας το ποσοστό του 95,7%. Το γεγονός του τόσο υψηλού βαθμού συμμετοχής των μελών ΔΕΠ στη διαδικασία ανάδειξης των μελών των Συμβουλίων Διοίκησης προσδίδει και τη μέγιστη νομιμοποίηση στα όργανα διοίκησης των ΑΕΙ, ενώ εξασφαλίζεται η αντιπροσωπευτικότητα των απόψεων στο εσωτερικό των Συμβουλίων.

Με το νέο νόμο και τη μετάβαση σε ένα συλλογικό μοντέλο διοίκησης, το Συμβούλιο Διοίκησης, αντί του μονοπρόσωπου οργάνου που ως σήμερα ήταν ο Πρύτανης, η εξουσία διαχέεται και περνά μέσα από φίλτρα συλλογικότητας, αξιοκρατίας και πλουραλισμού, σε ευθυγράμμιση με τις διεθνείς καλές πρακτικές. Η ολοκλήρωση των εκλογών με καθολική συμμετοχή δημιουργεί θετική παρακαταθήκη και για τα υπόλοιπα πανεπιστήμιά μας αλλά και για μελλοντικές εκλογικές διαδικασίες, ενισχύει, δε, το ευρύτερο πνεύμα που διαπνέει τον νόμο για αυτονομία, αποτελεσματικότητα, εξωστρέφεια, διασύνδεση με την κοινωνία και τους πολίτες.

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

 

ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

95,78%

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

98,08%

ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ

97,62%

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

91,79%

ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

99,52%

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

99,50%

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

100,00%

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

98,81%

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

97,44%

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

82,08%

--

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr