Αναγκαία η αναβάθμιση των Πανεπιστημίων

Αναγκαία η αναβάθμιση των πανεπιστημίων

Γράφει ο φοιτητής Άγγελος Τζίτζιρας*

Το πρόσφατο συμβάν στο κτήριο της Νομικής του ΑΠΘ με την πτώση ενός φοιτητή από τον 3ο όροφο - επειδή δεν υπήρχε θέση για να καθίσει -αποτελεί ένα τρανό παράδειγμα της αναγκαιότητας της αναβάθμισης των πανεπιστημίων της χώρας. Διότι δυστυχώς δεν είναι πρώτη φορά που ακούμε για αίθουσες τόσο γεμάτες, που οι φοιτητές κάθονται στα σκαλοπάτια και στα παράθυρα. Αλλά πρώτη φορά δημιουργείται αυτό εδώ το πρόβλημα και είναι ευθύνη της πολιτείας να λύσει χωρίς χρονοτριβές.


Μια πολύ απλή αλλά και αναγκαία λύση είναι το να χτιστούν καινούργια, σύγχρονα και ωραία πανεπιστήμια, τα οποία θα μπορούν να χωρούν τον μεγάλο αριθμό φοιτητών με αξιοπρέπεια. Την ίδια ώρα θα βοηθήσει στο να αναβαθμιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία στα ΑΕΙ καθώς ομοιόμορφα κτήρια σημαίνουν και ένα διαφορετικό κλίμα, στο οποίο θα μπορέσουν καθηγητές και φοιτητές να ανθίσουν πολύ περισσότερο από ό,τι τώρα και να βγάλουν τον καλύτερο δυνατό εαυτό τους.

Βέβαια μια σημαντική ανησυχία, νομίζω όλων μας, είναι το να μην ξεχαστεί το συγκεκριμένο ζήτημα μετά από μερικές μέρες /εβδομάδες, όπως έχει συμβεί με άλλα παρόμοια και σημαντικά θέματα. Με αποτέλεσμα να μην υπάρξει κάποια αναβάθμιση στις υποδομές αλλά αντιθέτως να συνεχιστεί να διαιωνίζεται η ίδια κατάσταση, μέχρι ότου να επαναληφθεί το ίδιο ζήτημα, και ίσως την επόμενη φορά με χειρότερα αποτελέσματα.

Για αυτό και είναι αναγκαίο η κυβέρνηση να μην δράσει βάση του τι είναι viral αλλά βάση του τι είναι αναγκαίο για το κοινό καλό, και ένα από αυτά σίγουρα είναι η βελτίωση της εκπαίδευσης, των πανεπιστημίων αλλά και της ασφάλειας των φοιτητών. Αν βέβαια επαναπαυτεί στο γεγονός ότι δεν συζητιέται σε μεγάλο βαθμό πλέον το ζήτημα στην κοινωνία και άρα δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει κάτι, τότε θα αποδείξει για άλλη μια φορά πως δεν ενδιαφέρετε πραγματικά για το μέλλον της χώρας και την επόμενη μέρα. Το ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής θα συνεχίσει σταθερά και αταλάντευτα να διεκδικεί, να προασπίζει το μέλλον και την ασφάλεια των φοιτητών και των εκπαιδευτικών

* Ο Άγγελος Τζίτζιρας είναι μέλος της Γραμματείας του Τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ / Κίνημα Αλλαγής και φοιτητής στην Εισαγωγική Κατεύθυνση Μουσουλμανικών Σπουδών του ΑΠΘ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr