Πανεπιστημιακοί: Αναγκαία η απεργία στις 13 και 14 Ιουλίου

Πανεπιστημιακοί: Αναγκαία η απεργία στις 13 και 14 Ιουλίου

48ωρη απεργία/αποχή την Τετάρτη 13 και την Πέμπτη 14 Ιουλίου ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου Κεραμέως στη Βουλή.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού και Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.ΔΙ.Π. Α.Ε.Ι) λαμβάνοντας υπόψη ότι το σχέδιο νόμου του ΥΠΑΙΘ με τίτλο: «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των ΑΕΙ με την κοινωνία και λοιπές διατάξεις», κατατίθεται προς ψήφιση στη βουλή παρά τις έντονες ενστάσεις/διαμαρτυρίες της συντριπτικής πλειοψηφίας όλων των συνιστωσών της ακαδημαϊκής κοινότητας προκηρύσσει 48ωρη απεργία/αποχή από τα καθήκοντά μας, την Τετάρτη 13 και την Πέμπτη 14 Ιουλίου, ημερομηνίες συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή και συμμετοχή στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις, σε συντονισμό με τις άλλες Ομοσπονδίες και φορείς των ΑΕΙ.


Σε 48ωρη απεργία ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ καλεί η ΠΟΣΔΕΠ, ενώ ζητά σε συντονισμό δράσης με εκπροσώπους ομοσπονδιών των εργαζομένων στα πανεπιστήμιαφοιτητών, και άλλων φορέων.

Συγκεκριμένα, η ΠΟΣΔΕΠ «θεωρεί αναγκαία την προκήρυξη απεργίας την Τετάρτη 13 και την Πέμπτη 14 Ιουλίου, ημερομηνίες συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή».

Υπενθυμίζεται ότι το νέο νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έχει ξεσηκώσει «θύελλα» αντιδράσεων στους κόλπους της ακαδημαϊκής κοινότητας, με τη συντριπτική πλειοψηφία των συλλόγων διδασκόντων, εργαζομένων και φοιτητών να ζητούν την απόσυρσή του.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr