Ημερίδα "Γίνομαι Νομικός για μία μέρα" από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στην Αθήνα

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διοργανώνει στην Αθήνα ημερίδα  με θέμα «Γίνομαι Νομικός για μία μέρα»

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για συνεχή εκπαίδευση και ενημέρωση των νέων, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Γίνομαι Νομικός για μία μέρα». Η Ημερίδα θα  πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2022 μεταξύ των ωρών 6:30 μ.μ. και 9:00 μ.μ. στο Γραφείο Αθήνας του Πανεπιστημίου, το οποίο βρίσκεται στη Λεωφόρο Μεσογείων 265, Τ.Κ. 15451, στο Νέο Ψυχικό. 

Η ημερίδα απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες λυκείου και άλλους ενδιαφερόμενους για προπτυχιακές σπουδές στη Νομική, δίνοντας τους την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη νομική επιστήμη, τις νομικές σπουδές και το νομικό επάγγελμα.


Σκοπός της ημερίδας είναι να δώσει στους νέους και στις νέες τα εφόδια να γνωρίσουν καλύτερα τη νομική επιστήμη και τη σημασία της, αλλά και να αναδείξει τον πολύπλευρο ρόλο του νομικού επαγγέλματος στη σύγχρονη κοινωνία. Επιπλέον, θα βοηθήσει τους ενδιαφερόμενους να γνωρίσουν καλύτερα τις νομικές σπουδές, καθώς και τις πολυάριθμες επαγγελματικές προοπτικές που προσφέρουν.    

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σχετική παρουσίαση και να λάβουν μέρος σε βιωματικό εργαστήρι εικονικής δίκης, έτσι ώστε να γνωρίσουν καλύτερα τον μαγικό κόσμο της Νομικής Επιστήμης και του Νομικού Επαγγέλματος. 

Συγκεκριμένα, ο Λέκτορας στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ∆ικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω και Κοινοτικός ∆ικηγόρος στην Κύπρο, ∆ρ Γρηγόρης Μ. Μιχαηλίδης,  θα μιλήσει γύρω από το θέμα «Νομική Επιστήμη. Η βασίλισσα των επιστημών. Οργανώνει, ερμηνεύει, συμβουλεύει, προστατεύει, τιμωρεί και συγχωρεί».

Θα ακολουθήσει βιωματικό εργαστήριο/αναπαράσταση εικονικής δίκης καθοδηγούμενο από τον Επισκέπτη ∆ιδάσκοντα στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Υποψήφιο ∆ιδάκτωρ Νομικής ΑΠΘ, Δικηγόρο στον Τομέα του Ποινικού ∆ικαίου, Ανδρέα Χρίστου με θέμα «Ποινική ∆ιαδικασία - Οι μαθητές λαμβάνουν ρόλο και λόγο στο πλαίσιο Εικονικής ∆ίκης - Άραγε, επικρατεί το ∆ίκαιο;». 

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν, στο τέλος της ημερίδας, την ευκαιρία να συζητήσουν και να υποβάλουν ερωτήματα στους καθηγητές σχετικά με το περιεχόμενο και τις επαγγελματικές προοπτικές των Νομικών Σπουδών, ώστε να προσδιορίσουν καλύτερα τον εκπαιδευτικό και επαγγελματικό τους προσανατολισμό.

Για περισσότερες πληροφορίες και για εγγραφή στην ημερίδα οι μαθητές και μαθήτριες, κηδεμόνες, εκπαιδευτικοί ή άλλοι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την κ. Νίκη Ζαχαριάδου στο τηλέφωνο: +357 22841661 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr