Η θέση της ΠΑΣΠ για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία - Προγραμματίζουν κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας

Η θέση της ΠΑΣΠ για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία - Προγραμματίζουν κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Η Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη παρουσιάζει με κείμενό της μέσα από τα «Φοιτητικά Νέα» τις θέσεις της για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία.

Επιπλέον οι οργανώσεις της ΠΑΣΠ πανελλαδικά, προβαίνουν σε κάλεσμα για πανελλαδική κινητοποίηση την Πέμπτη 2 Ιουνίου 12:00 στο Υπουργείο Παιδείας, για τα γεγονότα αστυνομικής βίας στο ΑΠΘ, την επερχόμενη είσοδο της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στα Ιδρύματα της χώρας 


Αναλυτικά οι θέσεις της ΠΑΣΠ:

Ενδιαφέρον "a la carte''

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες της κρατικής αστυνομικής επιβολής και βίας που επικρατεί, όλο και συχνότερα, από τον Ιούλιο του ’19 μέσα στα Ιδρύματά μας. Είναι γεγονός, πλέον, και αυτό αποδεικνύεται όλο και περισσότερο μέρα με την μέρα, πόσο λανθασμένες είναι οι αποφάσεις που έχει λάβει η Κυβέρνηση για την ασφάλεια των ΑΕΙ. Είναι, πλέον, πασιφανές ότι έτσι οραματίζεται η συντηρητική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας την ασφάλεια στα Ιδρύματα, με τα σκηνικά αυξημένης βίας και άγριας καταστολής να προετοιμάζουν το έδαφος για το τι θα ακολουθήσει. 

Ως Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη καταδικάζουμε απερίφραστα τις εικόνες ντροπής που όλοι είδαμε στο ΑΠΘ όλο το προηγούμενο διάστημα. Πάγια θέση της παράταξής μας είναι τα ζωντανά, δημοκρατικά και ασφαλή Πανεπιστήμια και δηλώνουμε ρητά ότι τασσόμαστε κατά της αστυνόμευσης στα Πανεπιστήμια, της σύστασης της ΟΠΠΙ και της αστυνομοκρατίας που σπέρνει η Κυβέρνηση. Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία δεν αποτελεί την λύση στα περιστατικά ανομίας στα Ιδρύματά μας, αλλά ανοίγει τον δρόμο στην αποδυνάμωση και την φίμωση του φοιτητικού κινήματος και, εν τέλει, στην υποβάθμιση των σπουδών μας, παραβιάζοντας παράλληλα τον αυτοδιοίκητο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων. 

Για την εξάλειψη της ενδοπανεπιστημιακής εγκληματικότητας και την διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των Πανεπιστημίων, προτείνουμε την ενίσχυση της φύλαξης με προσωπικό το οποίο υπάγεται και λογοδοτεί υποχρεωτικά και μόνο στην διοίκηση του εκάστοτε Ιδρύματος. Είναι καιρός να υπάρξει η κατάλληλη μέριμνα και να δοθούν οι απαντήσεις σε ζητήματα που διαχρονικά ταλανίζουν τα Ιδρύματά μας, τα οποία έχουν αφεθεί στον μαρασμό τους εσκεμμένα και με συγκεκριμένες τις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας. Είναι άξιο απορίας την ώρα που τα Πανεπιστήμια της χώρας ασθμαίνουν από την υποχρηματοδότηση αδυνατώντας να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, οι κρατικοί πόροι που έχουν σπαταληθεί για την ΟΠΠΙ να υπερβαίνουν την συνολική ετήσια χρηματοδότηση 5 μεγάλων ιδρυμάτων της πρωτεύουσας (ΕΜΠ, ΠΑΔΑ, ΕΚΠΑ, Χαροκόπειο, ΠΑΝΤΕΙΟΣ).

Κρίνουμε επιτακτική την ανάγκη, με βάση όλα τα ανωτέρω, σύσσωμη η ακαδημαϊκή κοινότητα να απαντήσει αγωνιστικά κατά του νομοσχεδίου Κ-Χ, απορρίπτοντας τους λαϊκισμούς και με ουσιαστικές προτάσεις να αντιταχθεί στα σχέδια και το a la carte ενδιαφέρον της κυβέρνησης.

ΩΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 02/06 ΣΤΙΣ 12:00

ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ:

ΠΑΣΠ Ε.Μ.Π.

ΠΑΣΠ ΠΑΝΤΕΙΟΥ

ΠΑΣΠ ΠΑ.Δ.Α

ΠΑΣΠ Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ.

ΠΑΣΠ ΠΑ.ΠΕΙ.

ΠΑΣΠ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΑΣΠ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΝΟΜΙΚΗΣ

ΠΑΣΠ Π.Ε.Δ.Δ. 

ΠΑΣΠ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΠΑΣΠ ΑΕΙ ΠΑΤΡΑΣ

ΠΑΣΠ ΑΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΠΑΣΠ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΠΑΣΠ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΠΑΣΠ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΠΑΣΠ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΠΑΣΠ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

ΠΑΣΠ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr