Επιστολή διαμαρτυρίας αποφοίτων μεταπτυχιακού Ειδικής Αγωγής των Πανεπιστημίων Λευκωσίας-Πατρών

Επιστολή διαμαρτυρίας αποφοίτων μεταπτυχιακού Ειδικής Αγωγής των Πανεπιστημίων Λευκωσίας-Πατρών

Επιστολή διαμαρτυρίας στέλνουν στα «Φοιτητικά Νέα» οι απόφοιτοι του 2019 του μεταπτυχιακού ειδικής αγωγής Λευκωσίας-Πατρών αναφορικά με τη χορήγηση βεβαιώσεων σπουδών ενόψει των αιτήσεων για την ένταξη στους νέους πίνακες ειδικής αγωγής για τις προσλήψεις αναπληρωτών.

Σε επιστολή τους, αναφέρουν ότι το 2019 δεν τους είχε χορηγηθεί βεβαίωση ολοκλήρωσης σπουδών για να την καταθέσουν τις αιτήσεις τους πριν τη λήξη του εξαμήνου, σε αντίθεση με φέτος που τα πανεπιστήμια Λευκωσίας-Πατρών έδωσαν τις βεβαιώσεις στους φοιτητές 4ου εξαμήνου πριν την λήξη του εξαμήνου. 


Την ίδια στιγμή, απόφοιτοι του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι το πανεπιστήμιο δεν μπορεί να τους χορηγήσει βεβαιώσεις σπουδών πριν τις 5 Ιουνίου που λήγει το εξάμηνο για να είναι νομικά κατοχυρωμένοι, ωστόσο αναφέρουν ότι το αντίστοιχο μεταπτυχιακό της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας- Πατρών έχει αρχίσει να χορηγεί βεβαιώσεις ολοκλήρωσης σπουδών σε όσους έχουν τελειώσει τις ακαδημαϊκές τους υποχρεώσεις δίχως να έχει λήξει το εξάμηνό τους.

Ολόκληρη η Επιστολή

«Σας στέλνουμε αυτή την επιστολή διαμαρτυρίας οι απόφοιτοι του 19 του μεταπτυχιακού ειδικής αγωγής Λευκωσίας-Πατρών. Σε εμάς δεν χορηγήθηκε βεβαίωση ολοκλήρωσης σπουδών το 19 για να την καταθέσουμε στην αίτησή μας για αναπληρωτές και μόνιμο διορισμό διότι το πανεπιστήμιο Πατρών μας έλεγε ότι είναι παράνομο να δοθούν τέτοιες βεβαιώσεις πριν τη λήξη του εξαμήνου.

Φέτος όμως τα πανεπιστήμια αυτά Λευκωσίας-Πατρών που συνεργάζονται έδωσαν αυτές τις βεβαιώσεις στους φοιτητές 4ου εξαμήνου ΠΡΙΝ ΝΑ ΛΗΞΕΙ ΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το ΕΑΠ ξεκαθάρισε δημόσια τη θέση του πως για τον ίδιο λόγο ΔΕΝ δίνει βεβαιώσεις στους φοιτητές του ΠΡΙΝ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ.

Το πανεπιστήμιο της Πάτρας δεν έχει βγάλει καμία ανακοίνωση για αυτό το ζήτημα και ούτε παίρνουμε ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ από τον κύριο Πρύτανη ο οποίος πριν λίγες μέρες έλεγε πως δεν θα δοθούν βεβαιώσεις πριν τη λήξη του εξαμήνου. Όμως οι βεβαιώσεις δόθηκαν με υπογραφή καθηγητή του πανεπιστημίου Πατρών!!!

Σε ποια απόφαση λοιπόν στηρίχτηκε το πανεπιστήμιο και υπέγραψε αυτές τις βεβαιώσεις ολοκλήρωσης σπουδών χωρίς να έχει λήξει το εξάμηνο;

Θα θέλαμε να λυθεί δίκαια αυτό το θέμα και να ακυρωθούν αυτές οι βεβαιώσεις κατά τον έλεγχο των δικαιολογητικών από την υπηρεσία που ελέγχονται (ΑΣΕΠ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ..)

Υ.Γ. Θα θέλαμε την επίσημη τοποθέτηση του ΑΣΕΠ και του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και για πανεπιστήμια όπως το Φρέντερικ που ακολούθησαν την ίδια τακτική προσβάλλοντας την αξιοκρατική κατάταξη των αποφοίτων στους πίνακες εκπαιδευτικών».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr