Έκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων σήμερα για συγχωνεύσεις Τμημάτων και χρηματοδότηση

Έκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων σήμερα για συγχωνεύσεις Τμημάτων και χρηματοδότηση

Σύνοδος Πρυτάνεων: Στην έκτακτη Σύνοδο των Πρυτάνεων με κύριο θέμα την αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη που ζητά επιβεβλημένα το Υπουργείο Παιδείας αλλά και την ετήσια χρηματοδότηση των ΑΕΙ θα συμμετάσχει διαδικτυακά η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η Σύνοδος που αναμένεται να διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη στις 2 μ.μ. με τηλεδιάσκεψη αποφασίστηκε μετά την επιστολή της Υπουργού Παιδείας Ν.Κεραμέως προς τα ιδρύματα με την οποία ζητά από το καθένα να καταθέσει τις προτάσεις εξυγίανσης και εξορθολογισμού του έως τις 31 Μαρτίου 2022.


Η επιστολή της Υπουργού Ν.Κεραμέως προς τα ΑΕΙ της χώρας εστάλη στις 21 Φεβρουαρίου θέτοντας τα κριτήρια που θα πρέπει να λάβουν υπόψιν τους οι διοικήσεις των ιδρυμάτων στις εισηγήσεις τους προτείνοντας μεταβολές στην ακαδημαϊκή διάρθρωση όπως καταργήσεις Τμημάτων, συγχωνεύσεις, αναδιοργάνωση του προγράμματος σπουδών προκειμένου να ανταποκρίνεται πληρέστερα στις εξελίξεις της επιστήμης, τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, της κοινωνίας και της οικονομίας.

Οι πρυτάνεις βρίσκονται στα "κάρβουνα" καθώς θεωρούν ότι υπάρχει έλλειψη συντονισμού του Υπουργείου Παιδείας με την ΕΘΑΑΕ ως προς την διαδικασία της αναδιάρθρωσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr