Υπουργείο Παιδείας: Δυνατότητα επέκτασης του εξαμήνου και της εξεταστικής περιόδου

Υπουργείο Παιδείας: Δυνατότητα επέκτασης του εξαμήνου και της εξεταστικής περιόδου

Την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, ο Υφυπουργός κ. Άγγελος Συρίγος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Αποστόλης Δημητρόπουλος, συμμετείχαν στις εργασίες της έκτακτης Συνόδου Πρυτάνεων με θέμα τη λειτουργία των Πανεπιστημίων την τρέχουσα περίοδο.

Η Υπουργός κα Κεραμέως εξέφρασε εκ μέρους της Κυβέρνησης την απόλυτη συμπαράστασή της στον Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Νικόλαο Παπαϊωάννου, με αφορμή τις πρωτοφανείς και αδιανόητες απειλές που δέχτηκε τις περασμένες ημέρες και κάλεσε τη Σύνοδο Πρυτάνεων να τοποθετηθεί σε αυτό το μείζον θέμα που αφορά στη λειτουργία του ακαδημαϊκού χώρου και της Δημοκρατίας μας ευρύτερα.


Στη συνέχεια η Υπουργός υπογράμμισε ότι αποτελεί ζήτημα μείζονος σημασίας να δοθεί η δυνατότητα σε φοιτητές που νοσούν, να εξεταστούν σε δεύτερο χρόνο και δήλωσε στη διάθεση της Συνόδου για οποιαδήποτε ρύθμιση χρειαστεί για την ενδεχόμενη επέκταση της εξεταστικής περιόδου ή του εξαμήνου, πέραν των δυνατοτήτων του υφιστάμενου πλαισίου. 

Η Υπουργός υπογράμμισε ιδιαίτερα ότι το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, σημαντικό μέρος της οποίας έχει ήδη εμβολιαστεί με 3η δόση, σε συνδυασμό με την πιστή εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων που ισχύουν, εξασφαλίζουν τη συνέχιση της εξαιρετικής πορείας της δια ζώσης λειτουργίας των ΑΕΙ και την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της εξεταστικής του χειμερινού εξαμήνου. 

Ο Yφυπουργός Άγγελος Συρίγος αναφέρθηκε στη δυνατότητα των φοιτητών που νοσούν, να δώσουν εξετάσεις σε χρόνο που θα καθορισθεί σε συνεννόηση με τους διδάσκοντες και διευκρίνισε ότι στην εφαρμογή edupass καταγράφονται κατά τρόπο έγκυρο και διαφανή τα κρούσματα.

Τέλος, τόσο η Υπουργός όσο και ο Υφυπουργός ευχαρίστησαν τις/τους Πρυτάνεις για τη συνεργασία ιδιαιτέρως δε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και συνεχάρησαν φοιτητές, διδακτικό και διοικητικό προσωπικό για την εξαιρετική λειτουργία των Πανεπιστημίων κατά το ιδιαίτερο αυτό εξάμηνο.

Θεοδωρικάκος: Σε κάθε Πανεπιστήμιο πρέπει να υπάρχει ελεγχόμενη είσοδος και κάμερες

Συρίγος: Οι εξ αποστάσεως εξετάσεις ενέχουν σοβαρό κίνδυνο να μην είναι η διαδικασία αδιάβλητη

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr