Συρίγος: Έτσι θα ανοίξουν τα Πανεπιστήμια το Φθινόπωρο

Συρίγος: Έτσι θα ανοίξουν τα Πανεπιστήμια το Φθινόπωρο

Άνοιγμα Πανεπιστημίων: Η εξεταστική Σεπτεμβρίου θα γίνει με τους ίδιους όρους που έγινε η εξεταστική Ιουνίου. Αυτό σημαίνει ότι το κάθε πανεπιστημιακό Τμήμα αποφασίζει ποια μαθήματα θα γίνουν δια ζώσης και ποια μαθήματα θα γίνουν εξ αποστάσεως, δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας Ά. Συρίγος, αρμόδιος για τα ΑΕΙ, μιλώντας σήμερα σε τηλεοπτική του παρουσία.

Ως προς το νέο ακαδημαϊκό έτος τόνισε πως το μεγάλο τεστ για τα πανεπιστήμια αρχίζει από την 1η Οκτωβρίου που αρχίζει το Χειμερινό Εξάμηνο και διευκρίνισε πως θα φροντίσουμε τις πρώτες μέρες που θα πάνε οι φοιτητές στις πανεπιστημιουπόλεις με μαζικό αριθμό φοιτητών να υπάρχουν δομές από το Υπουργείο Υγείας οι οποίες θα μπορούν να τους εμβολιάσουν. Πρόσθεσε ότι, είμαστε ήδη σε συνεννόηση με τα πανεπιστήμια, όσα έχουν Ιατρικές Σχολές και έχουνε Ιατρούς και Ιατρεία να είναι μία μόνιμη δομή στα ΑΕΙ επί μονίμου βάσεως και όποιος επιθυμεί να κάνει το εμβόλιο το επόμενο εξάμηνο.


Εντός των ημερών αναμένονται τα νέα αναλυτικά πρωτόκολλα λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών, τα οποία θα ανακοινωθούν λεπτομερώς την ερχόμενη εβδομάδα. Για να ενημερωθείτε πρώτοι αναλυτικά για το πως θα ανοίξουν τα Πανεπιστήμια συντονιστείτε στο Φοιτητικά Νέα-Newsroom.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, οι φοιτητές θα προσέρχονται με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, rapid ή pcr test. Θα πραγματοποιείται δυο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του ιδίου. «Το επίσημο κράτος έχει κάνει το χρέος του, παρέχει δυνατότητα δωρεάν εμβολιασμού σε όλους, δεν είναι δυνατόν να αναλάβει την ευθύνη, να ανεχθεί πιθανόν διασπορά από ευθύνη όσων δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, απέναντι στο κοινωνικό σύνολο» ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Πανεπιστήμια: Με εργαστηριακό τεστ δύο φορές την εβδομάδα οι ανεμβολίαστοι φοιτητές

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr