Συρίγος: "Πριν το Πάσχα οι κλινικές και μετά το Πάσχα τα εργαστήρια" - Τι είπε για εμβολιασμό φοιτητών, πρακτικές και κατατακτήριες

Συρίγος: "Πριν το Πάσχα οι κλινικές και μετά το Πάσχα τα εργαστηριακά μαθήματα" - Τι είπε για εμβολιασμό φοιτητών, πρακτικές και κατατακτήριες

"Για τις πρακτικές ασκήσεις περιμένουμε το πράσινο φως. Για κλινικές ασκήσεις και πρακτικές ασκήσεις πιστεύω μέσα στον Απρίλιο θα ξεκινήσουν. Για τις κλινικές ασκήσεις το θεωρώ βέβαιο ότι θα ξεκινήσουν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Για τα εργαστηριακά μαθήματα η εκτίμηση είναι ότι θα πάνε μετά το Πάσχα" ανέφερε ο υφυπουργός Παιδείας και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Άγγελος Συρίγος.

Στο MEGA μίλησε ο υφυπουργός Παιδείας και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Άγγελος Συρίγος, ο οποίος είπε για τι θα γίνει με τα πανεπιστήμια, ενώ σχολίασε και την τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Μπάιντεν, αλλά και το ανακοινωθέν της ΕΕ με τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής για την Τουρκία.


Τι θα γίνει με τις κλινικές, εργαστήρια, πρακτικές, κατατακτήριες

«Τα πανεπιστήμια είναι γνωστό από τις 22 Φεβρουαρίου που υπογράφηκε σχετική απόφαση, ότι μέχρι τις 4 Ιουνίου, όλο το Εαρινό Εξάμηνο θα λειτουργήσουν μόνο με τηλεκπαίδευση.

• Προκύπτει θέμα για κλινικές ασκήσεις, πρακτικές ασκήσεις και εργαστηριακά μαθήματα.

• Για τις κλινικές ασκήσεις που αφορούν σε σχολές υγείας κοιτάζουμε να δούμε αν θα μπορέσει να ξεκινήσει ο εμβολιασμός των παιδιών, ώστε να μπορούν να μπουν στα νοσοκομεία και σε δομές υγείας και να κάνουν τις ασκήσεις τους.

• Όσοι θα μπουν σε νοσοκομεία ή σε δομές υγείας θα είναι εμβολιασμένοι. Σύνολο κλινικές και πρακτικές ασκήσεις είναι 148.000 άτομα. Για τις κλινικές ασκήσεις, πιστεύω ότι ο εμβολιασμός των φοιτητών θα μπορέσει να γίνει πριν το Πάσχα.

• Οι πρακτικές ασκήσεις, η επιθυμία της ηγεσίας του υπουργείου είναι να ξεκινήσουν τώρα. Αλλά θα εξαρτηθεί και από την επιτροπή.

• Για τα εργαστηριακά μαθήματα, υπό τις παρούσες συνθήκες το βλέπω δύσκολο να γίνουν πριν το Πάσχα. Θα παραταθεί όσο χρειαστεί το εξάμηνο για τα εργαστηριακά μαθήματα, ώστε να ολοκληρωθούν κανονικά.

• Για τις κατατακτήριες περιμένουμε από την επιτροπή των ειδικών, δεν το βλέπω να γίνονται πριν το Πάσχα», σημείωσε ο κ. Συρίγος.

ΕΥΔΟΞΟΣ (ΑΠΟΦΑΣΗ): Αποστολή συγγραμμάτων Εαρ. Εξαμήνου με κούριερ - Οι προθεσμίες δηλώσεων και αποστολής!

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr