Τσίπρας: Θα καταργήσουμε το νόμο για την πανεπιστημιακή αστυνομία, θα θεσμοθετήσουμε ειδικό σώμα φύλαξης ΑΕΙ που θα υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας

Τσίπρας: Θα καταργήσουμε το νόμο Κεραμέως για την πανεπιστημιακή αστυνομία και στη θέση της θα θεσμοθετήσουμε ειδικό σώμα φύλαξης που θα υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας 

Την κατάργηση του νόμου "Κεραμέως-Χρυσοχοίδη" για τη πανεπιστημιακή αστυνομία και τη δημιουργία ενός Σώματος Φύλαξης των ΑΕΙ που θα υπάγεται στο υπουργείο Παιδείας, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, όταν γίνει ξανά Κυβέρνηση, μιλώντας στο open tv.

Επιπλέον, δήλωσε ότι θα επαναφέρει τον αριθμό εισακτέων στα ΑΕΙ στα αρχικά επίπεδα, με την ταυτόχρονη χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων.


«Η απάντηση είναι “ναι”, θα τον καταργήσουμε», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας για το νόμο Κεραμέως, στο ερώτημα τι θα πράξει εφόσον αναλάβει ξανά τη διακυβέρνηση. Είπε ότι η μια πτυχή του νόμου είναι η αστυνομία στα πανεπιστήμια και η άλλη «αφορά τη μείωση των εισακτέων κατά περίπου 25000 φοιτητές για να αυξηθεί η πελατεία στα κολέγια».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα επαναφέρει τον αριθμό των εισακτέων εκεί που ήταν, αναβαθμίζοντας με αύξηση της χρηματοδότησης τα πανεπιστημιακά ιδρύματα για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν και ταυτόχρονα θα προχωρήσει στη δημιουργία ενός σώματος φύλαξης των πανεπιστημίων που θα υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας με αρμοδιότητα αποκλειστική στους πρυτάνεις οι οποίοι έχουν το αυτοδιοίκητο».

Σημείωσε ότι το μείζον πρόβλημα είναι η υποχρηματοδότηση και η έλλειψη καθηγητών και πως το πρόβλημα της βίας, που «είναι υπαρκτό», μπορεί να αντιμετωπιστεί με ειδικό σώμα φύλαξης με ανθρώπους εκπαιδευμένους «και όχι να βάλουμε “πυριτιδαποθήκες” εκεί που συχνά υπάρχουν “εμπρησμοί”».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr