Καθηγητής ΑΕΙ: Στο τραπέζι της Επιτροπής η χρήση διπλής μάσκας

Καθηγητής ΑΕΙ: Στο τραπέζι της Επιτροπής η χρήση διπλής μάσκας

Το ενδεχόμενο να προταθεί το μέτρο της υποχρεωτικής διπλής μάσκας αποκάλυψε στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της Επιτροπής, Αχιλλέας Γκίκας.

«Υπάρχουν κενά και οι πολίτες δεν φορούν τις μάσκες σωστά. Γι’ αυτόν τον λόγο, στην ειδική για τον νέο κορονοϊό επιτροπή του υπουργείου Υγείας, που εισηγείται στην κυβέρνηση, εξετάζεται το ενδεχόμενο να προταθεί το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης διπλής μάσκας».


Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε ο γιατρός ερευνητής στις Ηνωμένες Πολιτείες, Γιώργος Παυλάκης, ο οποίος τάχθηκε υπέρ του συγκεκριμένου μέτρου, επισημαίνοντας πως θα πρέπει να καλύπτεται το πρόσωπο και όχι ο λαιμός.

Παράλληλα, ο κ. Γκίκας εκτίμησε πως στην Αττική οι 2,5 εβδομάδες lockdown δεν αρκούν για να βελτιωθούν οι επιδημιολογικοί δείκτες.

«Μπορεί -και μάλλον θα χρειαστεί- παράταση. Μπορεί να χρειαστεί να ανασκευάσουμε και να αναθεωρήσουμε και τα μέτρα που έχουμε πάρει και τα επιδημιολογικά μέτρα, τις λεγόμενες μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις», υπογράμμισε.

Από την πλευρά του, ο κ. Παυλάκης σημείωσε πως χρειάζονται 4 εβδομάδες lockdown για να προκύψει αποτέλεσμα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Καλύτερα να στεναχωρηθείτε στο σαλόνι σας, παρά να βρεθείτε στην εντατική».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr