To Pint of Science στη Βραδιά του Ερευνητή Πάτρας 2020

To Pint of Science στη Βραδιά του Ερευνητή Πάτρας 2020

Το Pint of Science Greece συμμετέχει στη φετινή Βραδιά του Ερευνητή Πάτρας με ένα κοινό στόχο: Το άνοιγμα της γνώσης και της επιστήμης στο ευρύ κοινό με τρόπο απλό και κατανοητό.

Τι είναι όμως το Pint of Science; Είναι μια πρωτότυπη και ξεχωριστή ετήσια γιορτή της επιστήμης, που ξεκίνησε το 2012 από μια παρέα φίλων ερευνητών στα εργαστήρια του Imperial College of Science, Technology and Medicine στο Λονδίνο και στη συνέχεια εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο. Σκοπός του, να έρθουν οι επιστήμονες κοντά στην κοινωνία με ένα προσιτό διάλογο στο φιλικό περιβάλλον ενός bar. Η χαλαρή διάθεση και η ευχάριστη ατμόσφαιρα αυτομάτως βοηθούν το κοινό να συμμετάσχει σε απευθείας συζητήσεις με τους ερευνητές, αποδεικνύοντας έτσι ότι η επιστήμη μπορεί να γίνει διασκεδαστική, κατανοητή και, κυρίως, προσιτή σε όλους. 


Το Pint of Science Greece από το 2018 μοιράζει pints επιστήμης σε επιλεγμένα bars σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Όραμα της ομάδας είναι να διαδοθεί το πάθος για τη γνώση και την επιστημονική έρευνα σε κάθε ενδιαφερόμενo.

Το Pint of Science Greece το 2020, προσαρμοζόμενο στις αλλαγές που έφερε ο COVID-19, προχώρησε σε μια σειρά διαδικτυακών events (#livingroom_pints), ώστε ακόμη και την περίοδο του lockdown, η επιστήμη να μη χάσει την επαφή της με την κοινωνία. Από αυτό το εγχείρημα δε θα μπορούσε να λείπει η συμμετοχή μας στη Βραδιά του Ερευνητή Πάτρας, και με μεγάλη χαρά δεχθήκαμε την πρόσκληση να λάβουμε μέρος σε αυτή τη μεγάλη γιορτή της Eπικοινωνίας της Eπιστήμης!

Η Βραδιά του Ερευνητή είναι εδώ και 15 χρόνια, ένας καθιερωμένος πανευρωπαϊκός θεσμός, ο οποίος στοχεύει στην εξοικείωση του κοινού με τον κόσμο της έρευνας, μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων σε Πανεπιστήμια και Ερευνητικούς χώρους. Φέτος, η κεντρική εκδήλωση θα μεταδοθεί την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, σε ψηφιακή μορφή, ενώ παράλληλα θα υπάρξουν και άλλες pre-event εκδηλώσεις.

Το Pint of Science Greece δίνει το δικό του παρόν στη σημαντική αυτή διοργάνωση, φιλοξενώντας δύο διακεκριμένους επιστήμονες που αποφοίτησαν από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας και σημείωσαν μια λαμπρή ερευνητική πορεία στο εξωτερικό. Πρόκειται για τον Δρ. Γιάννη Παπαντωνίου (Ερευνητής του Ινστιτούτου Επιστημών Χημικής Μηχανικής, ΙΤΕ Πάτρας, Επικεφαλής του Εργαστηρίου Μηχανικής Κυτταρικών Θεραπειών και Αναγεννητικής Ιατρικής, Επισκέπτης Καθηγητής του Πανεπιστημίου KU Leuven, Βέλγιο), και τη Δρ. Μαρία Θέμελη (Assistant Professor στο Amsterdam University Μedical Centers). Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την παρουσία τους, και την προθυμία να μας κεράσουν γευστικά pints με το πρωτότυπο ερευνητικό τους έργο.

Όπως πάντα, θα αναμένουμε τις ερωτήσεις σας προς τους ερευνητές, καθώς ο σκοπός του Pint of Science

είναι ο συνεχής διάλογος των Επιστημόνων με το κοινό.

Σας περιμένουμε την Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020 στις 20:00 για μια μοναδική Pint of Science εμπειρία!

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά στα παρακάτω κανάλια:

  • Youtube channel της Βραδιάς του Ερευνητή 2020 και της Βραδιάς του Ερευνητή Πάτρας
  • Facebook page του Pint of Science Greece
  • Facebook page της Βραδιάς του Ερευνητή Πάτρας

Για περισσότερες πληροφορίες:

Pint of Science Greece
Βραδιά του Ερευνητή

Με εκτίμηση,
Η ομάδα του Pint of Science Greece Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Tα «Φοιτητικά Νέα» Χορηγός Επικοινωνίας του Pint of Science Greece και της Βραδιάς του Ερευνητή 2020

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr