Η Απόφαση (ΦΕΚ) για την Επαναλειτουργία των Πανεπιστημίων, Κολλεγίων, ΙΕΚ -Τι αναφέρει για φοιτητές!

Η Απόφαση (ΦΕΚ) για την Επαναλειτουργία των Πανεπιστημίων, Κολλεγίων, ΙΕΚ -Τι αναφέρει για φοιτητές και πρακτική!

Φοιτητικές ΕιδήσειςΔημοσιεύτηκε το βράδυ της Τρίτης στο ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση που ορίζει το πλαίσιο λειτουργίας των Πανεπιστημίων, Κολλεγίων, ΙΕΚ της χώρας, μεταξύ άλλων εκπαιδευτικών δομών.

Πανεπιστήμια

Ειδικότερα, αναφορικά με τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) αποφασίστηκε πως εξαιρούνται της απαγόρευσης, για το χρονικό διάστημα από 25.5.2020 και εξής:


1. η διεξαγωγή εργαστηριακών και κλινικών ασκήσεων, οι οποίες δεν δύνανται να διεξαχθούν με μέσα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, στο πλαίσιο προγραμμάτων πρώτου και δεύτερου κύκλου σπουδών,

2. η διενέργεια εξετάσεων, για τις οποίες κρίνεται αναγκαία η φυσική παρουσία των φοιτητών, 

3. η λειτουργία αιθουσών ηλεκτρονικών υπολογιστών, εργαστηρίων και αθλητικών εγκαταστάσεων που είναι απαραίτητες για τη διεξαγωγή των εργαστηριακών και κλινικών ασκήσεων και των εξετάσεων κατά τα ανωτέρω,

4. η λειτουργία των εστιών για τους φοιτητές των οποίων οι υποχρεώσεις εμπίπτουν στα οριζόμενα στις περιπτώσεις α' και β' για τα αντίστοιχα χρονικά διαστήματα διεξαγωγής αυτών.

Η ΚΥΑ αναφέρει ακόμα πως οι φοιτητές των προγραμμάτων σπουδών πρώτου και δεύτερου κύκλου Α.Ε.Ι., από 11.5.2020 και εξής, δύνανται να διεξάγουν πρακτική άσκηση σύμφωνα με τα οριζόμενα στο πρόγραμμα σπουδών τους, εφόσον οι φορείς στους οποίους διεξάγεται η πρακτική άσκηση δεν τελούν σε προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας και σύμφωνα με τους ειδικότερους όρους και κανόνες για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, οι οποίοι έχουν τεθεί σε ισχύ για τους εργαζομένους κάθε φορέα.

Όσον αφορά την εξεταστική, αναμένεται ή έκδοση των οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας για τον τρόπο διεξαγωγής των δια ζώσης εξετάσεων για όποια μαθήματα κρίνεται αναγκαία η φυσική παρουσία των φοιτητών. 

Κολλέγια

Όσον αφορά στα Κολλέγια της παρ. Θ.3 του ν. 4093/ 2012 (Α ́ 222), από την προσωρινή απαγόρευση   για το χρονικό διάστημα από 25.5.2020 και εξής, εξαιρούνται:

1. η διεξαγωγή εργαστηριακών και πρακτικών ασκήσεων, οι οποίες δεν δύνανται να διεξαχθούν με μέσα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης,

2. η διενέργεια εξετάσεων, για τις οποίες κρίνεται αναγκαία η φυσική παρουσία των σπουδαστών.

ΙΕΚ, Φροντιστήρια, ΚΞΓ, ΚΕΔΙΒΙΜ, Σχολεία

Από την προσωρινή απαγόρευση του άρθρου πρώτου της παρούσας εξαιρείται η λειτουργία των κατωτέρω εκπαιδευτικών δομών, δημόσιων ή ιδιωτικών, ως εξής:

1. Για το χρονικό διάστημα από 11.5.2020 και εξής, η λειτουργία της Γ΄ Λυκείου των Γενικών Λυκείων, των Επαγγελματικών Λυκείων, των Γυμνασίων με λυκειακές τάξεις, των κέντρων ξένων γλωσσών και των φροντιστηρίων, για τους μαθητές της Γ΄ τάξης Λυκείου και τους ενήλικες.

2. Για το χρονικό διάστημα από 18.5.2020 και εξής, η λειτουργία των Γυμνασίων και των Α΄ και Β΄ τάξεων Λυκείου των Γενικών Λυκείων, των Επαγγελματικών Λυκείων, των Γυμνασίων με λυκειακές τάξεις, των κέντρων ξένων γλωσσών και των φροντιστηρίων, για τους μαθητές του Γυμνασίου και των Α΄ και Β΄ τάξεων Λυκείου, των τμημάτων του Μεταλυκειακού έτους-τάξης Μαθητείας, των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, των ΙΕΚ, των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 1 και Επιπέδου 2 και των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης των Δήμων. 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΚ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr