Η Ραφαέλα Παράσχου συγκέντρωσε 19.425 μόρια / Τι σπουδές επιλέγει

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Η Ραφαέλα Παράσχου συγκέντρωσε 19.425 μόρια / Τι σπουδές επιλέγει

Αριστούχοι Πανελληνίων 2024: "Ήμουν πολύ αγχωμένη μέχρι να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα. Όταν τα έμαθα, ξέσπασα σε δάκρυα. Δεν μπορούσα να μιλήσω". Η Ραφαέλα Παράσχου, κατάφερε να συγκεντρώσει 19.425 μόρια στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Μοιράστηκε την εμπειρία της, τις προκλήσεις και τα όνειρά της σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στα «Φοιτητικά Νέα». Η αγάπη της για τον χορό, τα βιβλία, τα ταξίδια και η φιλοδοξία της για μια ζωή γεμάτη επιτυχίες και ισορροπία την καθοδηγούν στη διαδρομή της.

Η Ραφαέλα μας αναφέρει "Λατρεύω τον χορό και τα βιβλία. Μου αρέσει να κατασκευάζω οριγκάμι και να μαθαίνω ξένες γλώσσες. Μάλιστα, τώρα μαθαίνω ισπανικά. Τον ελεύθερό μου χρόνο τον περνάω συνήθως με τις φίλες μου. Αγαπώ τα ταξίδια και ιδιαίτερα τα αυθόρμητα και τη θάλασσα. Μία από τις φιλοδοξίες μου είναι να ταξιδέψω σε όσο περισσότερες χώρες του κόσμου γίνεται. Θέλω να αποκτήσω μια δουλειά που αγαπώ και που να μου αφήνει ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό μου. Πιο βραχυπρόθεσμα, στόχος μου είναι να περάσω ένα υπέροχο καλοκαίρι και να έχω στην πορεία μια πολύ καλή φοιτητική ζωή. Για αυτό άλλωστε θα επιλέξω τη Θεσσαλονίκη για τις σπουδές μου".

Από την Βιολογία στην Ιατρική

"Αρχικός μου στόχος ήταν το Βιολογικό Θεσσαλονίκης, αλλά πλέον δεν νομίζω ότι μπορώ να πω όχι στην Ιατρική του ΑΠΘ. Ανέκαθεν ένιωθα να ολοκληρώνομαι κάθε φορά που προσέφερα βοήθεια σε κάποιον συνάνθρωπό μου. Αυτό που με ώθησε να προσπαθήσω τόσο σκληρά στις Πανελλήνιες ήταν η φιλοδοξία μου και η επιθυμία να ανταποδώσω στους γονείς μου τον κόπο, την αγάπη και τα χρήματα που έχουν δαπανήσει στην εκπαίδευσή μου. Φυσικά, ένα καλό αποτέλεσμα προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη χαρά," επισημαίνει στα «Φοιτητικά Νέα» και προσθέτει "Πιστεύω ότι πέρα από τις γνώσεις και τις τεχνικές δεξιότητες που θα αποκτήσω, μέσω της Ιατρικής θα πετύχω να ενισχύσω την ενσυναίσθησή μου και την ηθική μου. Θα με βοηθήσει να γνωρίσω καλύτερα τον εαυτό μου και να δυναμώσω την ανθρωπιά μου, καθώς και την κοινωνική μου συνείδηση".

Πρόγραμμα και Προετοιμασία

"Τις καθημερινές γυρνούσα από το σχολείο στις 2 παρά. Ξεκουραζόμουν μέχρι τις 3 και ξεκινούσα μαθήματα μέχρι τις 6, όταν συνήθως πήγαινα φροντιστήριο. Οπότε τις καθημερινές διάβαζα περίπου 3 ώρες και τα σαββατοκύριακα κάπου στις 8. Το πρόγραμμα εντάθηκε στη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα, όταν διάβαζα κάθε μέρα για περίπου 9 με 10 ώρες. "Η ξεκούραση ερχόταν συνήθως το βράδυ μετά τις 10, όταν ο εγκέφαλος μου δεν μπορούσε πλέον να αντλήσει άλλες πληροφορίες. Παραμέλησα αρκετά τα χόμπι μου γιατί ακόμα και όταν είχα χρόνο προτιμούσα να βγαίνω έξω για να ξεσκάω. Ήταν απαραίτητες θυσίες που άξιζαν. Σημαντικό ήταν ότι δεν παραμέλησα τη γυμναστική μου, την οποία έκανα σχεδόν μισή ώρα 4 φορές την εβδομάδα," είπε στα «Φοιτητικά Νέα».

Στρατηγική και Επιτυχία

"Η στρατηγική μου ήταν ο σωστός προγραμματισμός και η πειθαρχία. Το κλειδί ήταν ότι δεν έβλεπα τα μαθήματα σαν αγγαρεία, αλλά σαν γρίφο, μια πρόκληση. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να πετύχεις αυτή τη χρονιά με όσες λιγότερες θυσίες γίνεται. Η συνεχής επανάληψη ήταν επίσης κρίσιμη," τόνισε στα «Φοιτητικά Νέα».

Στιγμή Δικαίωσης

"Ήμουν πολύ αγχωμένη μέχρι να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα. Όταν τα έμαθα, ξέσπασα σε δάκρυα. Δεν μπορούσα να μιλήσω. Η χαρά μου ολοκληρώθηκε όταν έμαθα ότι και η δίδυμη αδερφή μου είχε εξίσου καλά αποτελέσματα, όπως και οι φίλοι μου. Για να τη νιώσεις τη χαρά πλήρως, πρέπει να μπορείς να τη μοιραστείς," ανέφερε στα «Φοιτητικά Νέα».

Υποστήριξη Οικογένειας

Αποκαλύπτει πως "Η μαμά μου έκλαιγε μαζί μου μόλις μάθαμε τα αποτελέσματα, το ίδιο και η δίδυμη αδερφή μου. Η μικρή μου αδερφή, που μας τα ανακοίνωσε, έτρεμε σχεδόν, ενώ ο μπαμπάς μου με αγκάλιασε σφιχτά, γεμάτος περηφάνια. Ψυχολογικά με στήριξαν πολύ, ιδιαίτερα στη διάρκεια των εξετάσεων και του Πάσχα, όταν η απαισιοδοξία με κατέβαλλε".

Συμβουλές για τους Μελλοντικούς Υποψήφιους

"Όλα γίνονται για κάποιο λόγο και όλα θα γίνουν όπως πρέπει να γίνουν. Όπου και αν περάσει κάποιος, αν το θέλει και προσπαθήσει πραγματικά, μπορεί να πετύχει πολλά. Οι Πανελλήνιες είναι μόνο η αρχή. Για τους επόμενους υποψηφίους, εύχομαι να διατηρούν την ψυχραιμία τους και να περιβάλλουν τον εαυτό τους με άτομα που τους αγαπούν. Να θέτουν μικρούς στόχους κάθε φορά και να αποφεύγουν να βλέπουν την όλη χρονιά με αυτοσκοπό τις πανελλήνιες," συμβουλεύει μέσω του «Φοιτητικά Νέα».

Σημασία του Σχολείου και των Καθηγητών

Αναγνωρίζει στα «Φοιτητικά Νέα» ότι "Η επιτυχία μου οφείλεται τόσο στους καθηγητές του σχολείου όσο και του φροντιστηρίου. Δεν μπορώ να φανταστώ την επιτυχία χωρίς την προσωπική δουλειά. Η συνεχής επανάληψη και η παρακολούθηση όλων των μαθημάτων στο σχολείο και στο φροντιστήριο ήταν κρίσιμα". Προσθέτει πως "Η τρίτη λυκείου αντέχεται μόνο αν προσεγγίσεις τη γνώση με όρεξη και σεβασμό, και όχι ως καταναγκαστική εργασία".

Ευχαριστίες στα «Φοιτητικά Νέα»

"Η ενημερωτική σας ιστοσελίδα με βοήθησε να διευρύνω τους ορίζοντές μου και να εισαχθώ στον νέο κόσμο ενημέρωσης που απλώνεται μπροστά μας. Μου πρόσφερε αισιοδοξία και ανυπομονησία για το μέλλον, αλλά και πολύ καλή πληροφόρηση για τις πανελλαδικές αλλά για τις σχολές," πρόσθεσε στα «Φοιτητικά Νέα».

Η ιστορία της αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους τους μαθητές που στοχεύουν ψηλά, δείχνοντας ότι με επιμονή, πειθαρχία και αγάπη για τη γνώση, τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.

Τα «Φοιτητικά Νέα» εύχονται στην Ραφαέλα Καλή Σταδιοδρομία!

Πρώτοι των Πρώτων Πανελλήνιες 2024

Τα «Φοιτητικά Νέα» στον αγώνα αναζήτησης των «Πρώτων των Πρώτων» των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024.

Προσοχή: Αν θέλεις και εσύ να ενημερώνεσαι ΠΡΩΤΟΣ για κάθε νέα ανάρτηση που αφορά τις Πανελλαδικές, Μηχανογραφικό, Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, Εκτιμήσεις Βάσεων, Αποτελέσματα Βάσεων, Ενημέρωση Νεοεισαχθέντων Φοιτητών πατήστε εδώ.

Περισσότερα άρθρα για τους Πρώτους των Πρώτων Πανελλαδικών 2024 μπορείτε να δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλαδικές 2024.