Δίδυμες συγκέντρωσαν τα ίδια μόρια και περνούν στο ίδιο Τμήμα! Τι σπουδές επιλέγουν

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Δίδυμες συγκέντρωσαν τα ίδια μόρια και περνούν στο ίδιο Τμήμα! Τι σπουδές επιλέγουν

Δίδυμες μαθήτριες από την Πάτρα, η Αγγελική και Αδαμαντία Θεοδωροπούλου έδωσαν πανελλαδικές εξετάσεις και κατάφεραν να συγκεντρώσουν ακριβώς την ίδια βαθμολογία, αγγίζοντας τα 17.350 μόρια.

Οι μαθήτριες του Λυκείου Καστριτσίου επέλεξαν να εισαχθούν στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

«Μπορούμε με βάση τα μόρια να εισαχθούμε και σε άλλες σχολές όπως η Ψυχολογία κλπ, αλλά θεωρούμε ότι είναι πολύ θεωρητικό το αντικείμενο. ‘Έτσι επιλέξαμε την Κοινωνική Εργασία που έχει πολύ ενδιαφέρον και δράση. Εγώ προσωπικά το ήθελα και το είχα επιλέξει εξ΄αρχής, το είχα αποφασίσει. Στη διαδρομή, πείστηκε και η Αγγελική και έτσι, είμαστε πλέον σίγουρες για το πού θα φοιτήσουμε», λέει η Αδαμαντία. «Διαβάζαμε μαζί, και παρακινούσε η μια την άλλη. Το γεγονός ότι ήμασταν μαζί μας βοηθούσε στο να μην αποσπαστεί η προσοχή μας και ήταν πολύ υποστηρικτικό και σε ψυχολογικό επίπεδο», λέει η Αγγελική στο thebest.

Όσο για το πώς αντέδρασαν όταν είδαν την ίδια ακριβώς βαθμολογία απάντησαν: «ήταν πολύ πολύ περίεργο, αλλά και πολύ πολύ ωραίο».

Ίδια ήταν και η αντίδραση των δικών τους, οι οποίοι είναι άλλωστε «προπονημένοι» στα.. απίθανα. Και τούτο καθώς το χρόνου, το 2025, θα καθίσουν στα θρανία για να δοκιμαστούν στις πανελλήνιες, τα δύο, επίσης δίδυμα αδέλφια της Αγγελικής και της Αδαμαντίας: ο Νίκος και ο Γιώργος!