Δεν τα παράτησε και Αρίστευσε! Πέτυχε τον στόχο του δίνοντας 3η φορά Πανελλαδικές

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Αρίστευσε δίνοντας 3η φορά Πανελλαδικές / Πέτυχε τον στόχο του με επιμονή και υπομονή "..μην ακούτε ποτέ κανέναν για επιλογές που αφορούν εσάς"

Αριστούχοι Πανελληνίων 2024Ο Βαγγέλης Χονδρός, 20 χρονών, πέτυχε τον στόχο του να εισαχθεί στην Ιατρική Σχολή Αθηνών μετά από τρεις προσπάθειες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις αφού κατάφερε να συγκεντρώσει 19.100 μόρια (με μέσο όρο μορίων τα 18.900). Η διαδρομή του, γεμάτη με προκλήσεις και επιμονή, αποτελεί παράδειγμα για όλους τους μαθητές-υποψηφίους που δεν τα παρατούν και συνεχίζουν να παλεύουν για τα όνειρά τους.

Βασική του ασχολία πριν τον αγώνα των πανελληνίων αποτελούσε το μπάσκετ. "Στον ελεύθερο χρόνο μου ακούω πολλή μουσική και περπατάω μεγάλες αποστάσεις στην Αθήνα, τις οποίες και απολαμβάνω ιδιαίτερα καθώς με ηρεμούν."

Το Όνειρο της Ιατρικής

Όπως λέει στα «Φοιτητικά Νέα» "Ο μοναδικός μου στόχος στις πανελλαδικές εξετάσεις ήταν η Ιατρική Σχολή και, ειδικότερα, η Ιατρική Σχολή Αθηνών. Ήταν ένα όνειρο που δημιουργήθηκε στη Β’ Λυκείου με αφορμή την ιστορία του διακεκριμένου γιατρού Γεώργιου Ν. Παπανικολάου, ο οποίος αποτελεί ακόμη πρότυπο για εμένα."

Η Μαγεία της Ιατρικής

Αναφέρει στα «Φοιτητικά Νέα» πως "Αδιαμφισβήτητα, μέσω της Ιατρικής ξεκλειδώνεται ένας μαγικός κόσμος με πολλές επιλογές σε τομείς τόσο κλινικούς όσο και εργαστηριακούς, κάτι το οποίο προσωπικά θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό". Οι απόφοιτοι αποφασίζουν ποιον από αυτούς θα ακολουθήσουν σε μεγαλύτερη ηλικία και έχοντας γνωρίσει μια πτυχή αυτών κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών τους."

Διάβασμα

"Φέτος έδωσα για 3η φορά πανελλαδικές εξετάσεις, οπότε σίγουρα το διάβασμά μου διαρκούσε λιγότερες ώρες. Υπήρχαν μέρες που δεν διάβαζα τίποτα και μέρες που διάβαζα όλη την ημέρα" δηλώνει στα «Φοιτητικά Νέα» επισημαίνοντας πως είχε αποφασίσει την 2η και την 3η χρονιά να μην κάνει μαθήματα, καθώς θεωρούσε πως δεν θα μπορούσαν να του προσφέρουν κάτι επιπλέον. "Η πρόκληση ήταν πώς θα χειριζόμουν τον άπλετο χρόνο για διάβασμα."

Χρόνος για άλλα ενδιαφέροντα

"Τις μέρες που δεν μπορούσα να διαβάσω, επέλεγα να κάθομαι στο σπίτι και να εμπλουτίζω τις γεωγραφικές μου γνώσεις. Μέσα στη χρονιά έμαθα τις σημαίες και τις πρωτεύουσες όλων των χωρών του πλανήτη, καθώς και διάφορες άλλες γεωπολιτικές πληροφορίες."

Στρατηγική και προετοιμασία

"Προετοιμάστηκα επιλέγοντας τα βοηθήματα που πίστευα πως με βοηθάνε καλύτερα, ακολουθώντας το πρόγραμμα μελέτης που αναγράφονταν σε αυτά. Συνιστώ σε όλους τους υποψήφιους να συμβουλεύονται τα βοηθήματα, είτε πηγαίνουν στο φροντιστήριο είτε όχι. Το πολύ καλό επίπεδο που είχα έχοντας κατακτήσει την 12η θέση στον Πανελλήνιο διαγωνισμό βιολογία στην Γ’ Λυκείου, με βοήθησε αρκετά στην φετινή μου προσπάθεια."

Η επιτυχία και οι προηγούμενες προσπάθειες

"Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα να γράψω τόσο καλά" λέει στα «Φοιτητικά Νέα». "Την πρώτη χρονιά είχα γράψει 17.500 μόρια και μπήκα στο Βιολογικό Κρήτης, ενώ τη δεύτερη χρονιά συγκέντρωσα 18.200 μόρια και μπήκα στη Φαρμακευτική Σχολή Αθηνών. Μετά από όλα αυτά, οφείλω στον εαυτό μου ένα μεγάλο μπράβο για την επιμονή και υπομονή μου."

Στήριξη από την οικογένεια

"Οι γονείς μου χάρηκαν πάρα πολύ για την επιτυχία, καθώς πάντα πίστευαν σε εμένα. Χαίρομαι πολύ που τους έκανα να νιώσουν την περηφάνια αυτή" λέει χαρακτηριστικά στα «Φοιτητικά Νέα».

Συμβουλές για τους μελλοντικούς υποψήφιους

Οι συμβουλές που δίνει για τους μελλοντικούς υποψηφίους μέσω του «Φοιτητικά Νέα»: "Για όσους προετοιμάζεστε για τις πανελλαδικές, θα ήθελα να σας παραθέσω μόνο μία φράση: 'Winners never quit'. Νιώστε την φράση αυτή και μην ακούτε ποτέ κανέναν για επιλογές που αφορούν εσάς."

Η σημασία της ψυχραιμίας και της γνώσης

"Η γνώση είναι δύναμη και γι' αυτό πρέπει να την κυνηγάτε στη ζωή σας. Οι πανελλήνιες δεν είναι εξετάσεις γνώσης, παρά διαγωνισμός ψυχραιμίας, τόσο κατά την εξέταση όσο και κατά την προετοιμασία."

Ευχαριστίες προς τα «Φοιτητικά Νέα»

"Θα ήθελα να επισημάνω την καλή και σκληρή δουλειά του Portal «Φοιτητικά Νέα», καθώς μέσω αυτού μπορούσα να πληροφορηθώ εύκολα και άμεσα για όλα όσα έπρεπε τόσο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας μου για τις πανελλαδικές όσο και κατά την διάρκεια των εξετάσεων."

Η ιστορία του Βαγγέλη είναι μια απόδειξη ότι η επιμονή, η υπομονή και η ψυχραιμία μπορούν να οδηγήσουν στην επίτευξη των πιο υψηλών στόχων, ανεξαρτήτως των προκλήσεων που μπορεί να προκύψουν στην πορεία.

Τα «Φοιτητικά Νέα» εύχονται στον Βαγγέλη Καλή Σταδιοδρομία!

Πρώτοι των Πρώτων Πανελλήνιες 2024

Τα «Φοιτητικά Νέα» στον αγώνα αναζήτησης των «Πρώτων των Πρώτων» των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024.

Προσοχή: Αν θέλεις και εσύ να ενημερώνεσαι ΠΡΩΤΟΣ για κάθε νέα ανάρτηση που αφορά τις Πανελλαδικές, Μηχανογραφικό, Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, Εκτιμήσεις Βάσεων, Αποτελέσματα Βάσεων, Ενημέρωση Νεοεισαχθέντων Φοιτητών πατήστε εδώ.

Περισσότερα άρθρα για τους Πρώτους των Πρώτων Πανελλαδικών 2024 μπορείτε να δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλαδικές 2024.