ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Την Παρασκευή τα Αποτελέσματα των Πανελληνίων 2024

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Την Παρασκευή τα Αποτελέσματα των Πανελληνίων 2024

Τέλος αναμένεται να λάβει αυτή την Παρασκευή η αγωνία όλων των υποψηφίων που έδωσαν φέτος Πανελλαδικές εξετάσεις και περιμένουν να μάθουν τα αποτελέσματα στα μαθήματα που έχουν εξεταστεί που θα αποκτήσουν την εικόνα αν περνούν στο Τμήμα της προτίμησής τους. Τα «Φοιτητικά Νέα» σας ενημερώνουν πως σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Παιδείας τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2024 θα ανακοινωθούν στη 1 το μεσημέρι της Παρασκευής 28/6. Μείνετε συντονισμένοι, εδώ.

Συντονιστείτε από νωρίς το πρωί στις 28/06 στα «Φοιτητικά Νέα» για τα Αποτελέσματα των Πανελλαδικών 2024 και για τα Στατιστικά Στοιχεία (Πανελλαδικών) των φετινών βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Παραμείνετε συντονισμένοι στα «Φοιτητικά Νέα» μέσω του foititikanea.gr για την καθημερινή σας ενημέρωση, ως υποψήφιοι φοιτητές, για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα που σας αφορούν.

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2024: Μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών, αν συγκεντρώσεις ή αν θα γνωρίζεις κάποιον που θα έχει συγκεντρώσει υψηλά μόρια και θα συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πρώτους των πρώτων των Πανελλαδικών εξετάσεων 2024 μπορείς να έρθεις σε επαφή με τα «Φοιτητικά Νέα» στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Μείνετε συντονισμένοι, εδώ για όλα τα SOS.

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2024

Οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Δ.Ε. την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024 το πρωί, αμέσως μόλις παραλάβουν όλα τα σχετικά δέματα, θα παραδώσουν στους/στις Διευθυντές/ντριες των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων περιοχής ευθύνης τους τα δέματα που θα περιέχουν:

α. τα αποκόμματα των τετραδίων και

β. τις δύο εκτυπώσεις καταστάσεων, όπως περιγράφονται παραπάνω.

Ο/Η (Υπο)Διευθυντής/ντρια κάθε ΓΕΛ, ΕΠΑΛ μαζί με ένα μέλος του Συλλόγου Διδασκόντων, αμέσως μετά την παραλαβή των δύο καταστάσεων και των αποκομμάτων, πρέπει να προβούν στον απαραίτητο έλεγχο μεταξύ των αναλυτικών ονομαστικών καταστάσεων και των αποκομμάτων.

Σε περίπτωση τυχόν διαφοράς, πρέπει άμεσα να γίνει επικοινωνία με το οικείο βαθμολογικό κέντρο

Στη συνέχεια οι (Υπο)Διευθυντές θα αναρτήσουν στις σχολικές μονάδες ΜΟΝΟ τις εκτυπωμένες καταστάσεις που περιλαμβάνουν ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ.

Στη περίπτωση που κάποιος υποψήφιος δεν έχει τον κωδικό του, παρακαλούνται οι (Υπο)Διευθυντές/ντριες των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ να γνωστοποιούν τα βαθμολογικά αποτελέσματα στον υποψήφιο με βάση τις αναλυτικές βαθμολογικές καταστάσεις που τους έχουν αποσταλεί και οι οποίες περιλαμβάνουν και τα ονομαστικά στοιχεία των υποψηφίων.

Εφιστάται ιδιαίτερα η προσοχή να μην κοινοποιηθούν με οποιονδήποτε τρόπο τα αποτελέσματα πριν από την επίσημη ανακοίνωσή τους, η οποία θα γίνει την Παρασκευή 28-6-2024, μετά τις 13.00 μ.μ.

Την ίδια ώρα και μέρα οι βαθμοί θα αναρτηθούν στην πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας (περιγράφεται πιο κάτω) και θα γνωστοποιηθούν στους υποψηφίους με τη νέα διαδικασία μέσω μηνύματος (sms) στο κινητό τους τηλέφωνο.

Οι τρεις τρόποι για να δείτε τα αποτελέσματα

Οι τρεις μέθοδοι για να δείτε τα αποτελέσματα:

Την ίδια ημέρα τα «Φοιτητικά Νέα» (μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών) θα δημοσιεύσουν μέσα από ειδική πλατφόρμα τα Στατιστικά των Πανελλαδικών 2024, δηλαδή τα Στατιστικά των Βαθμολογικών Επιδόσεων των Υποψηφίων ανά Μάθημα. Τα περσινά Στατιστικά των Βαθμολογικών Επιδόσεων (των Πανελληνίων 2023) ανά Μάθημα μπορείτε να τα δείτε εδώ.

1. Η παραδοσιακή μέθοδος

Τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν (με τον παραδοσιακό τρόπο) στα σχολεία ευθύνης τους, για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα Λύκεια ως το μεσημέρι της ίδιας μέρας που θα ανακοινωθούν. Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Επίσης την ίδια ώρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε. και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του Υπουργείου.

2. Ηλεκτρονική μέθοδος

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

SOS: Μετά την ανάρτηση των βαθμολογικών επιδόσεων (Αποτελέσματα Πανελληνίων 2024) των υποψηφίων, τα «Φοιτητικά Νέα» θα συνεχίσουν την αρθρογραφία για τα επόμενα στάδια που θα ακολουθηθούν (ανακοίνωση αποτελεσμάτων στα ειδικά μαθήματα πανελλαδικών εξετάσεων 2024, όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την έναρξη και την διαδικασία συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου, εκτιμήσεις βάσεων, έκδοση Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, εγγραφές πρωτοετών κτλ).

3. Μέσω SMS

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν το κινητό τους τηλέφωνο στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (μόλις ανοίξει, θα ενημερωθείτε εδώ), σε ειδική εφαρμογή (ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΔΩ), αξιοποιώντας τα στοιχεία συμμετοχής τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας: Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων, θα ενημερωθούν με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους:

α) για τη βαθμολογία τους και

β) για το τμήμα ή σχολή επιτυχίας τους.

Είσαι Υποψήφιος Φοιτητής; Θες να μείνει ενημερωμένος για τα Αποτελέσματα (Πανελληνίων, Βάσεων), εκτιμήσεις βάσεων, υποβολή μηχανογραφικού, εγγραφές στα Πανεπιστήμια, αναζήτηση φοιτητικής κατοικίας τότε συντονίσου κι εσύ στην ειδική σελίδα ενημέρωσης στο viber εδώ.

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 / Μια πρώτη προσέγγιση

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2024.