Εν μέσω καύσωνα το φινάλε των Πανελλαδικών Εξετάσεων

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Ρ. Θρασκιά: Για ένα μπουκαλάκι νερό...!

Της Ράνιας Θρασκιάς, Αν. Τομεάρχης Παιδείας, αρμόδια για την Ειδική Αγωγή, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Κι αφού οι μαθητές και οι μαθήτριες αφέθηκαν απροστάτευτοι να προσπαθούν να ανταποκριθούν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες στη βάσανο των εξετάσεων προκειμένου να επιτύχουν μία θέση στο δημόσιο πανεπιστήμιο, καθώς το Υπουργείο Παιδείας ως έκτακτα μέτρα, με την από 10/06/2024 και με αρ. πρωτ.: Φ1/ 64708 /ΓΔ4 εγκύκλιό του, σύστησε «να χρησιμοποιηθούν, όπου υπάρχει δυνατότητα, σκιερές και δροσερές αίθουσες, καθώς και αίθουσες που διαθέτουν κλιματιστικά, ανεμιστήρες δαπέδου, όπου υπάρχουν», καθώς και «να υπάρχει ευχέρεια στη διάθεση νερών και χυμών στους μαθητές/ μαθήτριες, με μέριμνα κυρίως των Σχολικών Επιτροπών».

Αφού λοιπόν το ίδιο το αρμόδιο Υπουργείο μετακύλησε τις ευθύνες και περιορίστηκε σε οδηγίες για παροχή νερού και σκιερών και δροσερών χώρων, με τη σαφή παραδοχή των τραγικών ελλείψεων σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Αφού εικόνες ντροπής κατέκλυσαν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με γονείς, κηδεμόνες και εκπαιδευτικούς να επιστρατεύουν ανεμιστήρες και παγωμένα νερά, προκειμένου οι συνθήκες διεξαγωγής των εξετάσεων να καταστούν τουλάχιστον υποφερτές.

Αφού αποκαλύφθηκε για ακόμη μια φορά η τραγική κατάσταση των σχολικών υποδομών στην χώρα μας, πολλές εκ των οποίων είναι ανεπαρκείς ή/και επικίνδυνες.

Κι αφού παραμένουν ακόμη «ξεχασμένοι» οι εκπαιδευτικοί και οι βαθμολογητές που καλούνται αυτή τη στιγμή να επιτελέσουν το κρίσιμο έργο τους -έργο που επηρεάζει άμεσα και καθοριστικά τη ζωή των μαθητών και των οικογενειών τους-, χωρίς να έχει ληφθεί καμία μέριμνα για αυτούς. Αντιθέτως, βρίσκονται σε αίθουσες με επικίνδυνα υψηλές θερμοκρασίες να διορθώνουν γραπτά, κάτι που απαιτεί ιδιαίτερη συγκέντρωση και διαύγεια, χωρίς να τους έχει εξασφαλίσει το κράτος ούτε ένα μπουκαλάκι νερό!

Έστω και τώρα, την ύστατη στιγμή, να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, όπως αξίζει στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2024.