Σχολιασμός Θεμάτων Μαθηματικά (Άλγεβρα) ΕΠΑΛ / Πανελλήνιες 2024

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Σχολιασμός Θεμάτων Μαθηματικά (Άλγεβρα) ΕΠΑΛ / Πανελλήνιες 2024

Δεύτερη ημέρα πανελλαδικών εξετάσεων το (Σάββατο 1 Ιουνίου 2024) για τους υποψήφιους των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) που διεκδικούν μία θέση στα Πανεπιστήμια της χώρας. Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάστηκαν στο μάθημα Μαθηματικά (Άλγεβρα).

Ο σχολιασμός των Θεμάτων του μαθήματος Μαθηματικά (Άλγεβρα) από τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ΜΕΘΟΔΙΚΟ σε συνεργασία με τα «Φοιτητικά Νέα»:

Τα θέματα των Μαθηματικών για τα Επαγγελματικά Λύκεια, καλύπτουν όλο το εύρος της εξεταστέας ύλη με ερωτήματα και από τις 7 παραγράφους που εξετάζονται με έμφαση στο 1ο Κεφάλαιο του Διαφορικού Λογισμού. Κάθε μια από τις τρεις ασκήσεις που ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας, απαιτούσε γνώσεις από ένα μόνο κεφάλαιο της ύλης και δεν υπήρχε κάποιο συνδυαστικό ερώτημα. Το 3ο θέμα από το Κεφάλαιο της Στατιστικής ήταν βατό, χωρίς να απαιτεί πολύπλοκούς υπολογισμούς και σύντομο στην επίλυσή του. Βέβαια, στο τελευταίο θέμα, οι υποψήφιοι κλήθηκαν να λύσουν ένα γεωμετρικό πρόβλημα χρησιμοποιώντας γενικές γνώσεις μαθηματικών και συγκεκριμένα το Πυθαγόρειο Θεώρημα. Το ερώτημα όμως αυτό βαθμολογείται με μόνο 3μονάδες (με άριστα το 100), ενώ τα υπόλοιπα ερωτήματα του τελευταίου ζητήματος δεν παρουσίαζαν ιδιαίτερη δυσκολία.

Μαθηματικά Άλγεβρα (ΕΠΑΛ): Θέματα, Απαντήσεις Πανελλήνιες 2024