«Θέλω να σπουδάσω!» Αριστούχος υποψήφια αποκλείεται λόγω ΕΒΕ για μάθημα που δεν διδάσκεται καν στα σχολεία

«Θέλω να σπουδάσω!» Αριστούχος υποψήφια αποκλείεται λόγω ΕΒΕ για μάθημα που δεν διδάσκεται καν στα σχολεία

Κραυγή αγωνίας μέσα από τα «Φοιτητικά Νέα» από Αριστούχο των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2023 που δεν μπορεί να δηλώσει την Αρχιτεκτονική Αθηνών λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στο ειδικό μάθημα "Ελεύθερο Σχέδιο", που δεν διδάσκεται καν στο σχολείο και οι μαθητές προσφεύγουν αναγκαστικά στην εξωσχολική βοήθεια. Η επιστολή που δημοσιεύει μέσω του «Φοιτητικά Νέα».

Τα επιχειρήματα περί μαθητών που μπαίνουν στο Πανεπιστήμιο με "λευκή κόλλα" καταρρέουν, καθώς υποψήφιοι με πολύ υψηλές βαθμολογίες (παράδειγμα η εν λόγω υποψήφια που συγκέντρωσε 22.000 μόρια) που επέλεξαν σχολές με ειδικά μαθήματα αποκλείστηκαν από τα τμήματα της προτίμησής τους.


Όπως λέει στα «Φοιτητικά Νέα» υποψήφια των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2023 που κατάφερε να συγκεντρώσει 22.000 μόρια (μόρια πολύ υψηλότερα από τη βάση του Τμήματος) αλλά αποκλείστηκε λόγω της ελάχιστης βάσης στο ειδικό μάθημα "Ελεύθερο Σχέδιο". Η διαφορά της όπως αναφέρει είναι 0.6 μονάδες για ένα μάθημα που δεν διδάσκεται καν στο σχολείο και περιορίζει τόσο εμένα, αλλά και άλλα χιλιάδες παιδιά με μικρότερη διαφορά, την προσπάθεια των οποίων κανείς δεν αμφισβητεί αναφέρει στα «Φοιτητικά Νέα»

Οι βαθμολογίες που συγκέντρωσε η αριστούχος:

  • Μαθηματικά Ο.Π.: 19,9
  • Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία Γ.Π.: 16,1
  • Φυσική Ο.Π.: 19,8
  • Γραμμικό Σχέδιο: 18,0
  • Ελεύθερο Σχέδιο: 13,8

Τι γράφει η απεγνωσμένη αριστούχος στα «Φοιτητικά Νέα»:

«Γεια σας, ονομάζομαι Ζηνοβία Κονταξοπούλου και φέτος έδωσα πανελλήνιες με σκοπό να σπουδάσω αρχιτεκτονική στην Αθήνα. Τα δύο τελευταία χρόνια προσπάθησα πολύ και βλέποντας κανείς τα μόρια που έχω συγκεντρώσει για την συγκεκριμένη σχολή, τα οποία ξεπερνούν τα 22.000, θα θεωρούσε ότι πέτυχα τον στόχο μου. Ωστόσο λόγω του βαθμού μου στο ελεύθερο σχέδιο, ένα μάθημα του οποίου η βαθμολόγηση ενέχει και το υποκειμενικό στοιχείο και δεν διδάσκεται καν στα σχολεία, δεν μπορώ καν να δηλώσω την συγκεκριμένη σχολή. Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, την οποία δεν έχω ξεπεράσει για 0,6 μονάδες περιορίζει τόσο εμένα, αλλά και άλλα χιλιάδες παιδιά με μικρότερη διαφορά, την προσπάθεια των οποίων κανείς δεν αμφισβητεί. Είναι άδικο να έχεις να εξεταστείς σε 6 μαθήματα και για μια ελάχιστη διαφορά σε μια βάση, που διαφοροποιείται κάθε χρόνο να πρέπει να μετακομίσεις. Είναι άδικο να υπάρχει ένα σύστημα, το οποίο δεν επιβραβεύει ούτε καν τους μαθητές που έγραψαν άριστα. Άλλωστε γίνεται κανείς να γράψει άψογα σε 6 μαθήματα; Δεν λαμβάνεται υπόψη το ενδεχόμενο μιας κακής στιγμής, μιας ατυχίας; Σας ευχαριστώ πολύ».

Θέλω να σπουδάσω! Αριστούχος φοιτήτρια αποκλείεται λόγω ΕΒΕ για μάθημα που δεν διδάσκεται καν στα σχολεία

Προβλήματα με το Μηχανογραφικό 2023

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το Μηχανογραφικό 2023.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr