Η Κατερίνα Βάβουλα έφτασε 19.660 μόρια - Τι θέλει να σπουδάσει

Η Κατερίνα Βάβουλα έφτασε 19.660 μόρια - Τι θέλει να σπουδάσει

Αριστούχοι Πανελληνίων 2022H Κατερίνα Βάβουλα αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Νάξου "Μανώλης Γλέζος", σημειώνοντας 19.660 μόρια στις Πανελλήνιες Εξετάσεις και μιλά στα «Φοιτητικά Νέα» για την εμπειρία και προετοιμασία της, αλλά και για τα ενδιαφέροντά της και τους στόχους της.

Η Κατερίνα ζει στο όμορφο νησί της Νάξου, όπως μας λέει, από όπου και κατάγεται. Τα ενδιαφέροντά της μέχρι τώρα ήταν πολλά. Πάντα είχε πολλές δραστηριότητες. Ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, τη μουσική και το χορό, όμως προσπαθούσε κάθε φορά να θέτει τις προτεραιότητες που έπρεπε. Φιλοδοξίες μακροπρόθεσμες δεν είχε, όπως διευκρινίζει, ούτε έχει. Μέχρι τώρα, πάντα κοίταζε το κοντινό μέλλον.


Για τον στόχο που έχει σχετικά με τις Σπουδές της, περιγράφει στα «Φοιτητικά Νέα»:

«Αποφάσισα να σπουδάσω Ιατρική στο ΕΚΠΑ. Η αλήθεια είναι πως την επιλογή αυτή δεν την είχα σκεφτεί σε μικρή ηλικία. Τώρα πλέον, όμως, νιώθω ήδη να αγαπώ τον συγκεκριμένο τομέα, γι’ αυτό θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και σε αυτή την επιλογή μου. Δεν είχα κάποιο ιδιαίτερο κίνητρο για αυτή την προσπάθεια. Απλά έχω μάθει να προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις σε ό,τι κάνω! Θεωρώ πως κάθε πεδίο μπορεί να προσφέρει πολλά, αν αφιερώσει κανείς το χρόνο που χρειάζεται, και νομίζω πως το πεδίο που επέλεξα απαιτεί αρκετό χρόνο και προσπάθεια. Ωστόσο, κάθε πεδίο προσφέρει κάτι ξεχωριστό.»

Για το πρόγραμμα μελέτης της και συνολικά για την προετοιμασία της για τις Πανελλήνιες, μας εξηγεί: «Το πόσο απαιτητικό είναι το πρόγραμμα μελέτης είναι υποκειμενικό νομίζω. Σίγουρα αφιέρωσα πολύ χρόνο. Για κάποιους ήταν πάρα πολύς. Εμένα όμως δεν με κούρασε. Μέχρι την Γ´ Λυκείου, έβρισκα χρόνο για ξεκούραση, για τα χόμπι μου, καθώς και για ψυχαγωγία. Τη χρονιά που πέρασε, όμως, θυσίασα κάποια από αυτά. Το πρόγραμμά μου περιλάμβανε μελέτη και ξεκούραση κυρίως.»

Ενώ για το πώς διατηρεί μια ισχυρή μνήμη και τον παράγοντα που βοηθάει στην ανάπτυξη της σκέψης στην Βιολογία, λέει στα «Φοιτητικά Νέα»: «Η μνήμη θεωρώ γίνεται αποτελεσματική με την επανάληψη. Πολλές, πολλές επαναλήψεις. Στο πεδίο μου, εκτός από το μάθημα της Βιολογίας, δεν απαιτείται ιδιαίτερη αποστήθιση. Έλυσα πολλές ασκήσεις. Νομίζω αυτό είναι το μυστικό: Να μην κουράζεσαι να λύνεις ασκήσεις! Έτσι, πετυχαίνεις την ταχύτητα αποκτώντας ταυτόχρονα αυτοπεποίθηση!»

Η χαρά της Κατερίνας ήρθε σιγά σιγά και την μοιράστηκε με τους δικούς της ανθρώπους - χαρακτηριστικά, μας φανερώνει: «Το πρώτο συναίσθημα, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, δεν ήταν ξεκάθαρο. Ανακούφιση αρχικά, ικανοποίηση στη συνέχεια και η χαρά ήρθε σιγά σιγά. Η προσπάθειά μου δεν ήταν επίπονη, ήταν αρκετή όμως για να πετύχω το στόχο μου! Οι γονείς μου και η αδελφή μου, που ήταν δίπλα μου τη στιγμή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, συγκινήθηκαν από το πρώτο δευτερόλεπτο. Η στήριξη όλης της οικογένειας, όμως, ήταν αδιάκοπη και ανεξάντλητη, κατά τη διάρκεια της προσπάθειας αυτής. Εδώ θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε δυο ανθρώπους που ήταν δίπλα μου, προσπάθησαν, προσέφεραν και μου έδειξαν πως πιστεύουν σε μένα. Μιλάω για το θείο μου και το νονό μου, που είναι επίσης οικογένειά μου! Δεν θα ξεχάσω ποτέ τι έχουν κάνει για εμένα.»

Ακόμη, η Κατερίνα προορίζει για τους νέους την εξής συμβουλή: «Η συμβουλή που έχω να δώσω στους επόμενους υποψήφιους είναι να θέτουν στόχους και να προσπαθούν για την επίτευξη αυτών με σεβασμό, επιμονή και αποφασιστικότητα. Το αποτέλεσμα είναι ανάλογο της προσπάθειας!»

Η Αριστούχος Κατερίνα ΒάβουλαΗ Αριστούχος Κατερίνα Βάβουλα

Για τη συμβολή του Σχολείου και του Φροντιστηρίου, σε όλη την προσπάθειά της, αλλά και όλων των μαθητών, η Κατερίνα τονίζει στα «Φοιτητικά Νέα»: «Στην απόδοσή μου συνέβαλαν όλα. Το Φροντιστήριο, το Σχολείο αλλά και η μελέτη στο σπίτι. Αν δεν είχαν συνδυαστεί και οι τρεις αυτοί παράγοντες το αποτέλεσμα θεωρώ θα έχει ελλείψεις. Τα στοιχεία αυτά θα πρέπει να χαρακτηρίζουν όλους τους μαθητές από μικρή ηλικία. Έτσι, στο μέλλον η κοινωνία θα γίνει σίγουρα καλύτερη»

Πιστεύει πως αν κάποιος έχει στόχους και θέληση ξεπερνά όλα τα εμπόδια. Για εκείνην, η πανδημία δεν στάθηκε εμπόδιο. Αντίθετα, ο εγκλεισμός στο σπίτι την βοήθησε να αφοσιωθεί στο στόχο της, ξεχνώντας όλα τα υπόλοιπα.

Με μεγάλη χαρά, δεχτήκαμε το εξής σχόλιο από την Κατερίνα: «Τα «Φοιτητικά Νέα» τα παρακολουθώ αρκετά χρόνια. Θεωρώ η σελίδα φροντίζει να ενημερώνομαι έγκαιρα και έγκυρα. Μου έχουν καλύψει πολλές απορίες μέχρι τώρα και πιστεύω θα είναι συνεργάτης μου και συντροφιά μου στο εξής. Θα συνεχίσω και στη φοιτητική μου ζωή την επικοινωνία αυτή. Είμαι πεπεισμένη πως θα μου χρειαστεί. Προτείνω ανεπιφύλακτα τόσο στους μαθητές λυκείου όσο και στους φοιτητές που δεν διαβάζουν τα Φοιτητικά Νέα να το πράξουν!»

Τα «Φοιτητικά Νέα» ευχαριστούν θερμά την Κατερίνα και της εύχονται Καλή Σταδιοδρομία!

Πρώτοι των Πρώτων Πανελλήνιες 2022

Τα «Φοιτητικά Νέα» στον αγώνα αναζήτησης των «Πρώτων των Πρώτων» των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022.

Προσοχή: Αν θέλεις και εσύ να ενημερώνεσαι ΠΡΩΤΟΣ για κάθε νέα ανάρτηση που αφορά τις Πανελλαδικές, Μηχανογραφικό, Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, Εκτιμήσεις Βάσεων, Αποτελέσματα Βάσεων, Ενημέρωση Νεοεισαχθέντων Φοιτητών πατήστε εδώ.

Περισσότερα άρθρα για τους Πρώτους των Πρώτων Πανελλαδικών 2022 μπορείτε να δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλαδικές 2022.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr