Μηχανογραφικό 2022: Ποια Τμήματα δίνουν δυνατότητα μετεγγραφής και ποια όχι

Μηχανογραφικό 2022: Ποια Τμήματα δίνουν δυνατότητα μετεγγραφής και ποια όχι

Μηχανογραφικό 2022: Αφού ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες και οι υποψήφιοι βρίσκονται μπροστά στη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου 2022 τα «Φοιτητικά Νέα» παρουσιάζουν τις αντιστοιχίες των Τμημάτων ΑΕΙ (για τις μετεγγραφές) όπως έχουν καθοριστεί με σημερινή απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

Μετά το μεγάλο στοίχημα των πανελληνίων εξετάσεων για χιλιάδες υποψήφιους, ακολουθεί η συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου, που πραγματικά αποτελεί δύσκολο “γρίφο” καθώς καλούνται να το συμπληρώσουν και να το καταθέσουν διεκδικώντας έτσι μια θέση στα πανεπιστήμια.


ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ΕΚΤΑΚΤΟ / Άνοιξε το Μηχανογραφικό 2022

Η σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού, εξαρτάται από πολλές παραμέτρους, πριν προχωρήσουν σε οριστικοποίηση του μηχανογραφικού δελτίου, το οποίο θα πρέπει να συμπληρώσουν με προσοχή και ψυχραιμία.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Βγήκαν οι ΕΒΕ 2022 για τα 449 Τμήματα / ΠΙΝΑΚΕΣ

Συντονιστείτε στη σελίδα των υποψηφίων πατώντας ΕΔΩ για να λάβετε ΠΡΩΤΟΙ ενημέρωση για την διαδικασία και την προθεσμία υποβολής του Μηχανογραφικού 2022.

Βασικό κριτήριο για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού αποτελεί προφανώς η επιθυμία του μαθητή για το τι θέλει να σπουδάσει και, άρα, το ποιες Σχολές και ποια Τμήματα μπορούν να του προσφέρουν το αντικείμενο σπουδών που επιθυμεί, ωστόσο στην περίοδο που διανύουμε, με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά, μπαίνει και το οικονομικό κριτήριο, που φαίνεται ότι για πολλές οικογένειες είναι κυρίαρχο.

Τι σημαίνει μετεγγραφή; Ως «μετεγγραφή» νοείται η δεύτερη εγγραφή ενός φοιτητή σε αντίστοιχο Τμήμα άλλου Α.Ε.Ι. ή Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας (Α.Ε.Α.) με αυτό στο οποίο έχει εισαχθεί και εγγραφεί είτε μέσω Μηχανογραφικού είτε μέσω της άσκησης του δικαιώματος πρόσβασης.

Τα «Φοιτητικά Νέα» σας ενημερώνουν πως καθορίστηκαν με απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας, Α. Συρίγου, οι αντιστοιχίες των Τμημάτων (τα αντίστοιχα και τα μή αντίστοιχα Τμήματα), Εισαγωγικών Κατευθύνσεων και Προγραμμάτων Σπουδών των Α.Ε.Ι. (Πανεπιστημίων) για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.

Οι αντιστοιχίες θα βοηθήσουν τους ενεργούς υποψήφιους των Πανελλαδικών - μελλοντικούς Πρωτοετείς Φοιτητές 2022-2023 δικαιούχους μετεγγραφής, να επιλέξουν σωστότερα τα τμήματα τους στα μηχανογραφικά δελτία τους. Ουσιαστικά οι αντιστοιχίες δηλώνουν σε ποια Τμήματα μπορούν να πάρουν μετεγγραφή και ποια όχι. 

Αναλυτικότερα μέσα από τους παρακάτω συνδέσμους τα «Φοιτητικά Νέα» σας παρουσιάζουν τα αντίστοιχα και μή τμήματα Πανεπιστημίων (ΑΕΙ), από τα οποία δηλαδή είναι δυνατή ή όχι η μετεγγραφή εφόσον κάποιος εισαχθεί εκεί. 

Αντίστοιχα Τμήματα

Μη αντίστοιχα Τμήματα

Προϋποθέσεις για Μετεγγραφές: Οι αναλυτικές Προϋποθέσεις, τα Κριτήρια, τα Δικαιολογητικά και η Έναρξη Υποβολής των Αιτήσεων για τις Μετεγγραφές των Φοιτητών για το νέο ακαδ. έτος 2022-2023 θα καθοριστούν με σχετική εγκύκλιο που θα εκδοθεί με την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023. Εάν θέλεις να λαμβάνεις όλα τα τελευταία νέα συντονίσου κι εσύ στη σελίδα Newsroom του «Φοιτητικά Νέα» πατώντας ΕΔΩ. Για να δεις τις περσινές Προϋποθέσεις, τα Κριτήρια, τα Δικαιολογητικά των Μετεγγραφών έτσι ώστε να έχετε μια ιδέα για το πως θα κινηθείτε πατήστε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το Μηχανογραφικό 2022.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr