Θέματα (Φυσική) Πανελλήνιες 2022

Θέματα (Φυσική) Πανελλήνιες 2022

Θέματα Πανελληνίων 2022Τα «Φοιτητικά Νέα» ενημερώνουν όλους τους υποψήφιους των (φετινών) Πανελληνίων Εξετάσεων 2022 όπως και τους γονείς των υποψηφίων πως μέσα από το παρόν άρθρο θα δουν ΠΡΩΤΟΙ τα θέματα του μαθήματος "Φυσική" των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας.

Πέφτει αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων σήμερα (Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022) για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) που διεκδικούν 68.394 θέσεις στα Πανεπιστήμια της χώρας. Συνέχεια θα έχουν τα Ειδικά Μαθήματα.


Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια των εξετάσεων είναι 3 ώρες. Τα θέματα αναμένεται να γίνουν γνωστά στις 10:00 π.μ.. 

Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ.

Θέματα Φυσική

Τα θέματα του μαθήματος "Φυσική" των ΓΕΛ έχουν ενσωματωθεί στο παρόν άρθρο, εδώ: 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να ανανεώσετε τη σελίδα! Μείνετε Συντονισμένοι!

Τις Απαντήσεις του μαθήματος "Φυσική" των ΓΕΛ και τον σχολιασμό των θεμάτων θα μπορείτε να τα δείτε εδώ.


Φυσική / Τι ισχύει για την εξέταση


Φυσική

Για την εξέταση των μαθημάτων «Χημεία» και «Φυσική» της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας, ισχύουν τα εξής:

Στους/στις υποψήφιους/ες δίνονται τέσσερα (4) θέμα- τα που έχουν την παρακάτω μορφή:

α) Το πρώτο θέμα αποτελείται από ερωτήσεις, με τις οποίες ελέγχεται η γνώση της θεωρίας σε όσο το δυνατόν ευρύτερη έκταση της εξεταστέας ύλης.

β) Το δεύτερο θέμα αποτελείται από ερωτήσεις, με τις οποίες ελέγχεται η κατανόηση της θεωρίας και η κριτική ικανότητα των υποψηφίων και συγχρόνως οι νοητικές δεξιότητες που απέκτησαν κατά την εκτέλεση των εργαστηριακών ασκήσεων ή άλλων δραστηριοτήτων που έγιναν στο πλαίσιο του μαθήματος.

γ) Το τρίτο θέμα αποτελείται από μία άσκηση εφαρμογής της θεωρίας, η οποία απαιτεί ικανότητα συνδυασμού και σύνθεσης εννοιών, θεωριών, τύπων, νόμων και αρχών.

Η άσκηση μπορεί να αναλύεται σε επιμέρους ερωτήματα.

δ) Το τέταρτο θέμα αποτελείται από ένα πρόβλημα ή μία άσκηση, που απαιτούν ικανότητα συνδυασμού και σύνθεσης γνώσεων, αλλά και την ανάπτυξη στρατηγικής για τη διαδικασία επίλυσής του.

Το πρόβλημα αυτό ή η άσκηση μπορεί να αναλύονται σε επιμέρους ερωτήματα.

Η βαθμολογία κατανέμεται ανά είκοσι πέντε (25) μονάδες στο καθένα από τα τέσσερα θέματα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr