Σχολιασμός θεμάτων (Λατινικά) Πανελλήνιες 2022

Σχολιασμός θεμάτων (Λατινικά) Πανελλήνιες 2022

Θέματα Πανελληνίων 2022Τα «Φοιτητικά Νέα» ενημερώνουν όλους τους υποψήφιους των (φετινών) Πανελληνίων Εξετάσεων 2022 όπως και τους γονείς των υποψηφίων πως μέσα από το παρόν άρθρο θα δουν ΠΡΩΤΟΙ τον σχολιασμό των θεμάτων του μαθήματος "Λατινικά" των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών.

Συνεχίζονται οι πανελλαδικές εξετάσεις σήμερα (Τετάρτη 08 Ιουνίου 2022) για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) που διεκδικούν 68.394 θέσεις στα Πανεπιστήμια της χώρας.


Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια των εξετάσεων είναι 3 ώρες. Τα θέματα αναμένεται να γίνουν γνωστά στις 10:00 π.μ.. 

Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ.

Τα θέματα για το μάθημα "Λατινικά" μπορείτε να τα δείτε εδώ ενώ τις λύσεις εδώ.

Σχολιασμός Θεμάτων "Λατινικά"

Τα «Φοιτητικά Νέα», σε συνεργασία με τον Όμιλο Φροντιστηρίων Πουκαμισάς, σας μεταδίδουν τις λύσεις και τον σχολιασμό των θεμάτων.

Ο σχολιασμός των θεμάτων του μαθήματος "Λατινικά" των ΓΕΛ έχει ενσωματωθεί στο παρόν άρθρο, εδώ:

«Τα θέματα των Λατινικών ήταν για καλά προετοιμασμένους μαθητές καλύπτοντας όλο το φάσμα της ύλης. Στην ερώτηση εισαγωγής τέθηκε άσκηση αντιστοίχισης και όχι ανοιχτού τύπου που θα προβλημάτιζε περισσότερο τους μαθητές. Η γραμματική ήταν απαιτητική και το συντακτικό αναμενόμενο».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να ανανεώσετε τη σελίδα! Μείνετε Συντονισμένοι!

Τις Απαντήσεις των θεμάτων του μαθήματος "Λατινικά" των ΓΕΛ και τον σχολιασμό των θεμάτων θα μπορείτε να τα δείτε εδώ.


Λατινικά / Τι ισχύει για την εξέταση


Λατινικά

Για την εξέταση στο μάθημα των Λατινικών της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών της Γ’ τάξης Ημερησίου και Εσπερινού Γενικού Λυκείου δίνεται στους υποψηφίους/ες διδαγμένο κείμενο 14-16 στίχων από ένα ή περισσότερα κείμενα και ζητείται από αυτούς/ές:

α) να μεταφράσουν από αυτό στη Νέα Ελληνική 10-12 στίχους (20 μονάδες)

β) να απαντήσουν στις εξής παρατηρήσεις (σύνολο 80 μονάδες):

- μία (1) παρατήρηση ανοικτού ή κλειστού τύπου από την Εισαγωγή του σχολικού βιβλίου των Μ. Πασχάλη, Γ. Σαββαντίδη, Λατινικά τ. Α’ (10 μονάδες)
- μία (1) παρατήρηση ετυμολογική: Συσχέτιση λέξεων της Λατινικής με λέξεις που χρησιμοποιούνται στη Νέα Ελληνική (10 μονάδες)
- δύο (2) παρατηρήσεις Γραμματικής (30 μονάδες)
- δύο (2) παρατηρήσεις Συντακτικού (30 μονάδες). Καθεμία από τις παρατηρήσεις Γραμματικής και Συντακτικού μπορεί να αναλύεται σε δύο (2) υποερωτήματα.

 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr