Αποτελέσματα Πανελληνίων 2022: Πότε αναμένονται να ανακοινωθούν

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2022: Πότε αναμένονται να ανακοινωθούν

Πανελλήνιες 2022Στην τελική ευθεία βρισκόμαστε για τις Πανελλήνιες 2022 και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξή στον ΑΝΤ1, σημείωσε ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα ανακοινωθούν πριν τις διακοπές του Αυγούστου. 

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΔΩ: Αποτελέσματα Πανελληνίων 2022 / Με αίτηση στο gov.gr η αποστολή των βαθμών με SMS / Ανοίγει η πλατφόρμα


Η υπουργός παιδείας έδωσε συνέντευξη στον ΑΝΤΙ την Κυριακή 29 Μαΐου το πρωί και υποστήριξε ότι όλες οι διαδικασίες αναφορικά με τις Πανελλαδικές εξετάσεις «έτρεξαν» γρηγορότερα φέτος και αυτό θα αποτυπωθεί και στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων. Μάλιστα όπως σημείωσε χαρακτηριστικά τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα ανακοινωθούν πριν τις διακοπές του Αυγούστου.

Θέματα & Λύσεις: Τα «Φοιτητικά Νέα», το μέσο ενημέρωσης που χρειάζεσαι αυτή την περίοδο σε καθημερινή βάση, ως "Υποψήφιος Φοιτητής", για την ενημέρωση σου για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022, σε ενημερώνουν από τώρα, πως και φέτος, μετά την εξέταση κάθε μαθήματος, θα δημοσιεύουν στην αρχική σελίδα foititikanea.gr και μέσα από την κατηγορία των Πανελληνίων 2022 τα θέματα που εξετάζονται οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ σε άμεσο χρόνο μαζί με τις προτεινόμενες απαντήσεις των θεμάτων και σχετικά σχόλια. Μείνετε Συντονισμένοι!

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συντελεστές βαρύτητας που αποδίδονται στα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα, καθορίζονται με απόφαση της συγκλήτου του οικείου ΑΕΙ, η οποία εκδίδεται έπειτα από πρόταση κάθε σχολής, τμήματος ή εισαγωγικής κατεύθυνσης του.

Οι βάσεις εισαγωγής 2022 στα ΑΕΙ της χώρας αναμένεται να ανακοινωθούν το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, όπως εκτιμά το υπουργείο Παιδείας, καθώς φέτος οι προκαταρκτικές εξετάσεις για τις σχολές άλλων Στρατιωτικές και Αστυνομικές, πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα από τις προηγούμενες χρονιές.

Οι εισακτέοι στα ΑΕΙ φέτος είναι 68.394, περίπου 10% λιγότεροι από πέρσι (77.415), ενώ στο νούμερο αυτό δεν περιλαμβάνονται οι θέσεις επιτυχόντων στις στρατιωτικές, πυροσβεστικές, αστυνομικές, λιμενικές σχολές και στο εμπορικό Ναυτικό.

Συνολικά 393 Σχολές έχουν κρατήσει ίδιο το συντελεστή βαρύτητας με πέρσι.

Οι Πανελλήνιες 2022 ολοκληρώνονται στις 10 Ιουνίου 2022 για τους μαθητές των ΓΕΛ, και στις 17 Ιουνίου 2022 για τους μαθητές των ΕΠΑΛ, ενώ τα Ειδικά Μαθήματα θα εξεταστούν από 18 Ιουνίου 2022 έως 30 Ιουνίου 2022.

Σχετικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας στις εξετάσεις δήλωσε πως αυτό γίνεται ώστε να μην έχουν ένα επιπλέον άγχος οι υποψήφιοι φοβούμενοι να μην κολλήσουν κορονοϊό. 

Το πρωτόκολλο για τις Πανελλήνιες

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο που έχει ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων οι υποψήφιοι θα προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα χωρίς τη διενέργεια self test.

Τα μέλη των Επιτροπών Εξετάσεων θα είναι υπεύθυνα επίσης για να τηρηθούν οι αποστάσεις 1,5 μέτρου ανάμεσα στους υποψηφίους και για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός. 

Τώρα, όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς και τους διοικητικούς που θα συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις θα πρέπει αν είναι ανεμβολίαστοι ή δεν έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο να προβούν σε PCR ή rapid test μία φορά την εβδομάδα, έως 48 ώρες πριν από την προσέλευση τους στις εκπαιδευτικές δομές. 

Την ενημερωτική σελίδα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022 μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2022. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr